RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 28. september 2014

Eesti aadelkond tulevasest lordide kojast: das ist üks kavalate matside kahtlane värk!


PÜHA MIIKAELI ORDU LIIKMED: Aivar Riisalu ja Viktor Vassiljev ning nende uhke rüü! (Erakogu)


Selle nädala Eesti Ekspressis pakkus endine eurovolinik Siim Kallas välja idee, et demokraatia tugevdamiseks Eestis oleks vaja inimeste kogu, kellel on riigi asjade üle otsustamiseks selge mandaat, mis ei sõltuks valimistest.
Kallase sõnul oleks tegu omamoodi parlamendi teise kojaga, mida ei moodustata otseste valimiste teel, vaid muudel põhimõtetel. Sinna kuuluks teadlasi, majandustegelasi, kultuuritegelasi, ajakirjanikke, kohtunikke, õpetajaid, sõjaväelasi.
Kas lordide koja idee paneb Eesti aadelkonna esindajad pilke vahetama ja keelt limpsama: "Tubli pois, see Ziim! Selline funtsidega wunderkind, nicht war. Teeme ära, gospoda!" Või ei sobi aastaid Euroopa südames rabanud Kallase toorevõitu ideed siinsele siniverelisele eliidile, maalähedasest matskonnast rääkimata.

Aivar Riisalu: täielik lollimaja!

Püha Miikaeli ordu rüütel Aivar Riisalu, hiljuti Keskerakonna hüljanud ja IRLiga liitunud riigikogulane nimetab kahekojalise parlamendi ideed jaburaks.
"Kas me teeme nüüd ühed valimised juurde või? Unustame ära. Ma olen nõus Siim Kallasega selles osas, et Reformierakonnas kui riigiparteis on üsna õhukese elukogemusega inimesed tsementeerinud oma võimuloleku igavesest ajast igavesti. Kahekojalise parlamendiga seda probleemi aga ei lahenda.
Kes sellest teisest kojast varem eriti rääkis, nüüd aga räägivad kõik. Ma saavutaks piltlikult öeldes sama taseme, kui ma võtaks Raekoja platsis tagumiku paljaks.
Meil on täna tõsisemaid probleeme kui sellised ideed. Normaalsed inimesed täna poliitikasse ei tule, vaid lähevad sealt minema, kaasa arvatud mina.

Üks lollus ajab siin riigis teist taga – täielik lollimaja!"

Viktor Vassiljev: lorde Eestis paraku pole Püha Miikaeli ordu rüütel Viktor Vassiljev, arst, Keskerakonna saadik riigikogus leiab, et Eestis võiks muidugi olla lordide koda. "See annaks näiteks moraali ja eetikat puudutavaid arvamusi, miks mitte. Paraku lorde Eestis ei ole ega saagi olla, sest pole seesugust seisust. Kui aga tahetakse teha nn teist jääkeldrit või mida iganes, siis on ainuke eesmärk üritada kanaliseerida mingid probleemid töörühma, kes nendega tegeleb kuude viisi, kuni unustatakse. Punkt."

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP