RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 5. mai 2017

Ruuben Kaalep Intermariumi konverentsil: Ida-Euroopa peab ühendama jõud

Neljapäeval, 27. aprillil toimus Kiievis teine Intermariumi konverents, kus eestlastest kõneles Sinise Äratuse esimees Ruuben Kaalep. Intermarium on Ida-Euroopa rahvuslaste seas levinud idee Venemaa ja Lääne-Euroopa vahele jäävate riikide geopoliitilisest ühendusest, mis ulatuks Läänemerest Musta mereni.

“Destruktiivne läänekultuur identifitseerib end mitte hõimude, mitte rahvustena, vaid abstraktse inimkonnana, ja Läänel ei ole sisu, sest abstraktsel inimsusel puudub tähendus,” ütles Kaalep oma kõnes. “Lääne tsivilisatsioon on kest euroopluse tuumiku ümber. Kuid meie siin [Ida-Euroopas] jääme sisimas nendeks, kes olid meie esivanemad – viikingiteks, kasakateks, husaarideks ja soomeugri šamaanideks.”

“Me peame ühendama jõud oma vaenlaste vastu nii Idas kui Läänes,” lisas Kaalep. “Meie vaenlased püüavad meid lõhestada, õhutades konflikte poolakate ja ukrainlaste, ungarlaste ja rumeenlaste, horvaatide ja serblaste vahel. Aga seda mõistes suudame need vastuolud ületada ja teha koostööd.”

Lisaks Kaalepile võttis konverentsist osa ukrainlasi, poolakaid, lätlasi, leedulasi, valgevenelasi, horvaate ja rootslasi. Muuseas arutati konverentsil nii Intermariumi majanduslikke ja energiajulgeolekuga seotud aspekte kui ka sõjalist koostööd. Erilist rõhku pani konverents Ida-Euroopa riikide demograafilistele probleemidele ja Venemaa kasvavale mõjutustegevusele.

Allikas: http://uueduudised.ee/julgeolek/ruuben-kaalep-intermariumi-konverentsil-ida-euroopa-peab-uhendama-joud/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP