RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 5. november 2018

MATTI ILVES: ROOTSIS ON VALITSUSE MOODUSTAMISEGA RASKUSI


Rootslastel on valitsuse moodustamisega raskusi, sest kõik parteid on välistnud koostöö Rootsi Demokraatidega. Valimiste tulemused olid tähtsamate perteide osas sellised: Rootsis toimunud parlamendivalimisel said võidu sotsiaaldemokraadid 28,4 toetusprotsendiga, varem 31 %. Teisel kohal on liberaalkonservatiivne Mõõdukas Koonderakond 19,8 protsendiga ja kolmandal Rootsi Demokraadid 17,6 protsendiga, eelmistel valimistel 12,9%.

Pikalt võimutsenud sotsid kaotasid hääli ja kuna kõik võimuparteid esinesid halvasti, siis ongi häda käes. Kaks peaministri kandidaati on püüdnud juba valitsust moodustada, kuid edutult. Aega on neil läinud juba üle 2. kuu ja lõppu ei ole näha. Paari nädala pärast tuleb esitada riigieelarve, ning paistab, et seda peab tegema vana valitsus.
Rootsis näeb sedusndlus ette, et kaks peaministrikandidaati saavad veel võimaluse moodustada valitsus ja kui ka 4. kandidaat ei suuda moodustada valitust, siis tulevad kordusvalimised. Ja siis on Rootis Demokraatidel võimalus saada veelgi parem tulemus, paremat tulemust ootasin juba nendelt valimistelt.

Üldiselt on nüüd Euroopas kõikjal häda käes, kuna esile on astunud tõelised konservatiivid, kellega endised valitusparteid ei soovi teha koostööd. Võtame või Saksamaa, kus juba teist korda asub valitsema mingi värdvalitsus, kus on koos parempoolsed ja sotsid, ehk nn suur koalitsioon.

Eestis on praegu keeldunud koostööst EKRE-ga ainult sotsid ja kutsunud selleks üles ka teisi parteisid, kuid need pole veel vedu võtnud. Aga selge on see, et kui kartelliparteid saavad kuidagi kokku hääled, et moodustada valitsus, siis jätavad nad kindlasti EKRE kõrvale.

Seepärast on eriti tähtis, et EKRE saaks nendel varsti tulevatel valimistel võimalikult hea tulemuse!!

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP