RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 30. november 2018

MATTI ILVES: SAKSA MAJANDUS JAHTUB

Pilt: autor Nailia Schwarz / shutterstock.com

Oluline ärikliima uuring viidi äsja läbi Müncheni Ifo Insitute poolt, mis näitab, et Saksamaal on ettevõtete usaldus langenud juba kolm korda järjest.

Ärikiima indeks langes 102,0 punkti novembris ja 102,9 punkti oktoobris, mis viitab majanduse langusele ja Saksa ettevõtete aeglasemale majandustegevusele.
Instituudi juhataja Clemens FUEST ütles, telefonikõnes Põhja-Ameerika uudistekanal CNBC-le - "on olemas selged märgid, et pikk tõus lõpeb ja Saksamaa majandus jahtub."  On kehtestatud uued mürastandardid autodele ja see on üks oluline tegur autotööstuse aeglustumisele. Aeglustuvad ka struktuurses mõttes kõik sektorid riigi majanduses.

"See on laiem," ütles ta, "ja see peegeldab, et maailma majanduse jahtub. Leidub ka riskifaktoreid nagu olukord Itaalias ja Brexit, sest need mõjatavad ka Saksa ettevõtlust."

Esimesed märgid majanduse pikale tõusule järgnevast langusest on juba ka Eestis tunda, mis ilmneb esialgu vaid investeeringute küllalt järsus vähenemises. Mida pikem on majandustõus, seda hullem saab olema ka -langus.

Allikas: https://voiceofeurope.com/2018/11/german-economy-cools-down-business-confidence-dips-for-third-consecutive-time-key-survey-reveals/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP