RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 26. november 2018

Pariisis toodi välja giljotiin. Kas Macron lõpetab nagu Loius XVI?

Tuhandete prantslaste arvates on reaalsustaju kaotanud president Emmanuel Macron nagu uus Louis XVI. Kõik teavad, kuidas ta lõpetas – giljotiiniga. Pariisis ongi juba giljotiin välja toodud.

Prantslased on viimaste nädalate jooksul näidanud, et nalja nad ei mõista. Prantsusmaal on juhte ennegi hukatud. Nüüd on meeleolud samad, kuna Macron on rahva unarusse jätnud. Kütuseaktsiisi tõus oli viimane piisk karikas, eriti maapiirkondades elavate inimeste jaoks.

Lihtsad prantslased räägivad, et neil oli algul president Macroni usku, aga ta on usalduse täiesti kaotanud. Üks naine räägib, et Macron on nagu Louis XVI – kõik teavad, kuidas ta lõpetas – giljotiiniga, vahendab The Guardian.

Üks 42-aastane töötu arvutitehnik Pariisist räägib, et inimesed protestivad kollaste vestide abil mitte ainult kütuseaktsiisi, vaid kõikide maksude vastu, aga kütus oli viimane piisk karikas. Prantslastel on väiksed palgad ja maksudeks läheb järjest enam raha. Samal ajal on ministritel ja presidendil väga kõrged palgad.
Mees pole rikaste vastu, aga tahab, et rikkus võrdsemalt jaotuks. Ta protesteerib esimest korda, kuna on töötu, tööd leida on raske ja isegi kui töö leiab, siis on palk nii väike, et sellega on raske toime tulla. Valimistel jättis ta sedeli tühjaks, kuna ta ei leidnud kedagi, kelle poolt hääletada.

Üks 55-aastane Pariisist väljas asuvas kaubalendude firmas töötav naine räägib, et president Macron pole kuulanud lihtsaid prantslasi ja ta ei mõista lihtsate inimeste probleeme. Naine ei hääletanud Macroni poolt, ta ei käinud üldse valimas. Kui ta veel käis, siis valis paremtsentriste.
Üks 66-aastane pensionil puusepp Lyonist räägib, et inimestel on maksudest kõrini saanud. Äsja suri tal tädi, kes pärandas 40 000 eurot. Ta tegi eluaeg tööd, maksis makse. Aga valitsus võttis 60 protsenti tema pärandusest endale. Kas see on õiglane, küsib mees.

Mees räägib, et on itaallane ja on tänaval, sest president Macron ei kuula enam inimesi, ta ei kuula üldse enam kedagi. Macron on sõnades keskkonnakaitse poolt, aga see on petlik. Inimesed on segaduses ja ei tea enam, millist autot osta, kas bensiini, diislit, gaasi või elektrit. Mehel endal on vana diiselauto, aga tal pole raha uue ostmiseks. Tal on tunne, et maainimesed on täiesti ära unustatud.

62-aastane kooliõpetaja Provinsist räägib, et gilets jaunes – kollased vestid – esindavad Prantuse vaesemat osa. Need, keda kutsutakse sans-dents – hambutud, kel on väike või keskmine sissetulek ja kel on väga raske.
Naine räägib, et need, kes elavad maal, vajavad autot selleks, et tööle sõita, mistõttu mõjutab neid inimesi kütusehinna tõus kõige enam. Lisaks kallinevad elekter ja gaas ning tõusevad muud maksud. Inimesed tunnevad, et kogu koorem langeb neile, mitte aga lennu- ja laevafirmadele, mis saastavad kõige rohkem, aga ei maksa midagi.
Naine räägib, et on väljas oma laste ja lapselaste  ja kõigi nende eest, kel on kuu keskel juba raha otsas ja ei tea, kuidas edasi elada.

Naine räägib, et pole parem- ega vasakpoolne, vaid on gilets jaune. Enamus välja tulnud inimestest pole poliitiliselt aktiivsed, nad on patsifistid ja vägivalla vastu. Tegemist on tavaliste inimestega, kel on lihtsalt villand saanud. Naine hääletas Macroni poolt, aga nüüd kahetseb, kuna tegi sellega suure vea. Ta räägib, et Macron on uus Louis XVI ja kõik teavad, kuidas ta lõpetas – giljotiiniga.
24-aastane ajaloo ja georgaafia õpetaja Creili lütseumist räägib, et ta enda palga üle ei kurda, kuna on riigiametis, aga ta on väljas oma lähedaste ja pereliikmete eest. Tema vanaema on raskes olukorras, kuna on pidanud maksma uut pensionimaksu. Paljud inimesed, kes tahtsid tulla kütusehinna tõusu vastu Pariisi protestima, ei saanud seda teha, kuna neil pole raha, et kütust osta.

Aga see pole veel kõik. Inimesed on väljas, sest paljud probleemid on kuhjunud. Kütuseaktsiisi oli lihtsalt viimane piisk karikas. Inimestel pole usku, et Macron neid kuulab. Inimesed tahavad näidata, et nad on vihased ja pole üksi ja on valmis midagi ette võtma. Aastaid on inimesed hääletanud valimistel muutuste poolt, aga mitte midagi pole muutunud. Inimesed ei näe väljapääsu, aga saavad aru, et midagi peab tegema.
Mees räägib, et on poliitiliselt aktiivne ja hääletas Marine Le Pen’i poolt, aga ainult seetõttu, et see oli halbadest parim.

Allikas: https://eestinen.fi/2018/11/pariisis-toodi-valja-giljotiin-kas-macron-lopetab-nagu-loius-xvi/


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP