RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 7. november 2018

NATO kindral: meil ei ole võimekust, et sõja korral vajaliku kiirusega oma idatiiba kaitsta

NATO kindralleitnant Ian Brooks tõdes, et NATO ei ole piisavalt võimekas, et kaitsta vajaliku kiirusega oma idatiiba, st Eestit, Lätit ja Leedut, kui neid peaks ründama Venemaa.

„Ma ütleksin, et sõjaväelisest vaatepunktist ei ole vägede liikumine piisavalt kiire,“ sõnas NATO eestkõneleja võimaliku stsenaariumi kohta, kui Euroopa riikidel peaks tekkima sõjaline konflikt Venemaaga.

Tema sõnu vahendab uudisteportaal The Defense News, mis mainib ühtlasi, et NATO riikidel Euroopas võib tekkida probleeme militaarmobiilsusega ehk sõdurite saatmisega oma idatiiva riikidesse: Eestisse, Lätisse ja Leedusse, mistõttu alliansil tuleb selle küsimusega oluliselt rohkem tegeleda.

„Tuleb leida teed, mis on võimelised kannatama sõjatehnika raskust, suurendada peamiste sadamate kandevõimet või hakata parandama vananenud raudteeliine,“ ütles ta vajaliku logistika kohta. „NATO riikidel tuleb saada ka oma liitlastelt luba nende piiride ja õhuruumi ületamiseks.“

Allikas: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/nato-kindral-meil-ei-ole-voimekust-et-soja-korral-vajaliku-kiirusega-oma-idatiiba-kaitsta?id=84219973
____________
Selge on see, et ege NATO ei hakka Venemaaga sõdima Balti riikide pärast. Küllap leiutatkse veel mingi ettekääne.
Meil tuleb vaid loota enda heidutusvõimele!
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP