RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 12. mai 2012

MATTI ILVES: PRANTSUSMAA PRESIDENDI- JA KREEKA VALIMISTEST

Kõigile tätsamatele Prantsusmaa presidendikandidaatidele, välja arvatud Rahvusrinde esinaine Marine Le Pen, algas kampaania ühe väga tähsa visiidiga. Nimelt külastasid nad Pariisis vabamüürlaste suurlooži, seal tuli neil anda aru oma kavadest presidendina ja võtsid vastu ka sõbralikke nõuandeid programmide täienduseks. Need andmed avaldas REN TV ja lisas ka lühikese filmilõigu sinna juurde.
Valimiste teise vooru tulemused olid ettearvatavad ja Francois Hollande kogus valimistel senise riigipea Nicolas Sarkozy vastu 51,7 protsenti häältest. Seega sai Sotsialistlik Partei presidendi tooli üle 17. aasta tagasi.
Hollande on veelgi vasakpoolsem, kui keskmiselt sotsid tervikuna ja valimislubaduste elluviimine läheb tal tõeliselt raskeks. Tööpuuduse vähendamiseks ja majanduskasvu saavutamiseks peab ta turult võtma suure intressiga laene, samas ei ole ette nähtud mingisuguseid kärpeid.
Meie vaatlejad arvasid Vikerraadios, et Hollande ja Merkeli suhted kujunevad eriti sõbralikeks, sest on ju Hollande nn saksakeelne prantslane.
Aga arvan, et need suhted saavad olema lausa jäised. Toetas isegi Sarkozy märksa suuremat raha juurdetrükkimist Euroopa Panga poolt kui Merkel ja seetõttu oli läbisaamine neil kohati küllalt pingeline, ma ei kujuta ette mis nüüd veel saama hakkab.

Kreeka Parlamendi valimistulemused kujunesid aga üpris huvitavaks. Kärpemeetmete pärast vihased valijad väljendasid oma pahameelt Uue Demokraatia ja PASOK partei vastu, andes neile kokku 33% häältest. Need kaks parteid moodustasid ka eelmise valitsuse. Nüü sai aga PASOK sai 13,3% häältest, kolm aastat tagasi võttis PASOK valimistel 44% antud häältest. Parlamenti pääsesid mitmed kärpemeetmete vastased väikeerakonnad. Oh õudust, sinna olevat saanud ka pesuehtsad fašistid!
Arvestades Prantsusmaa ja Kreeka valimistulemusi on rahaturud nüüd paanikas, "Õhtuleht" kirjutas 07. mail: "Euro kurss USA dollari vastu langes esmaspäeva hommikul 1,295-ni ehk alla psühholoogiliseks peetava 1,30 piiri".Valimiste tulemusi pean ma lausa suurepärasteks ja need näitavad, et see värdmoodustis Euroopa Liit liigub aeglaselt (peale suure raha juurdetrükiga saavutatud ajutist näilist stabiilsust) aga kindlalt hävingu suunas.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP