RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 9. mai 2012

Vene saatkond sekkus Eesti juriidilise isiku iseseisvasse tegevusse

Kolmapäev, 09 mai 2012 00:32 Tallinnas asuv City Hotell võttis pärast Vene saatkonnast tulnud kõnet maha  Itškeeria Tšetšeeni Vabariigi lipu, mis oli lehvima pandud hotellis toimuva tšetšeeni noorteorganisatsiooni Nohtši-tšo konverentsi puhul, edastas Delfi.ee.

Noorteorganisatsioon oli hotelliga kokku leppinud konverentsi läbiviimise tehnilised üksikasjad ning hotelli küljes lehvis Itškeeria lipp. Lipp lehvis seal seni, kuni hotelli administratsioon sai Vene saatkonnast käsu see eemaldalda, kuna väidetavalt ööbib hotellis palju Vene kliente.

Konverentsist osavõtjad avastasidki Eestis viibimise teisel päeval, mil nad naasid eksursioonilt Tartust, et nende lipu asemel lehvib Poola lipp.

Kui tšetšeeni noored uurisid hotelli töötajailt, kuhu nende lipp kadus, said nad vastuseks, et hotellis viibib ka Poola delegatsioon, kes ihkab samuti näha lehvimas oma maa lippu. Noorteorganisatsiooni pani imestama asjaolu, et taoline lipuvahetus toimub mitte suvalises kohas, vaid taasisesesvunud Eestis, mis on Euroopa Liidu liige.

Delfi uuris hotellist, mis põhjusel lipud ära vahetati. "Vastavalt meie kodukorrale tervitame igat saabuvat rühma nende lipuga, maja ees lehvib alati Eesti lipp, Euroopa Liidu lipp ja majja saabuva rühma riigilipp või rühmalipp. Lipu vahetame välja järgmise rühma saabumisega," vastas City Hotelli esindaja Delfile. "Hotell võtab vastu külalisi olenemata rahvustest ja poliitilistest vaadetest vastavalt Eesti Vabariigi seadustele. Infot, kes majutusasutustes peatuvad, väljastatakse vaid politsei- ja piirivalveametile vastava päringu alusel."

Hotelli esindaja jättis vastamata küsimusele, kas lipuvahetuse käsk tuli Vene saatkonnast.

Vene saatkonna pressiesindaja aga ütles Delfile, et tõepoolest saatkonna esindaja helistas hotelli. Hotelli juhatajale meenutati, et Eesti on Euroopa terrorivastase organisatsiooni liige ning seetõttu on lipp, mille all toimus valitsusvastase noorteorganisatiooni Nohtši-tšo üritus, kohatu. Hotelli juhtkond sai selgitusest aru ja eemaldas lipu.

Allikas: Delfi.ee
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

2 kommentaari:

Anonüümne 9. mai 2012, kell 11:29  

Mis mättalt vaadata. Ühele vabadusvõitleja, teisele terrorist. Jaburus. Oleg

Anonüümne 11. mai 2012, kell 01:51  

Lihtsalt habiasi! Peaks selgitama KES NIMELISELT seal CITY HOTEL'llis sellise tobedusega hakkama sai. Need, kes alluvad Vene saatkonna soovitustele, voiksid ise venemaale kolida.

Valisministeerium utles, et hotell poordus nende poole kusimusega kas Tsetseenia lipu hesikamine hotellis on seadusega kooskolas ja kas Valsiminiteerium seda lubab.

Ministeeriumvastas, et sedus seda tapselt ei regulaari ja MINISTEERIUM LIPU HEISKAMIST EI KEELA.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP