RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 1. mai 2012

Paavo Järvi sülitas eestlastele näkku

ERSO-t dirigeeriv Paavo Järvi toob välja kontsertkava, kus esitatakse Sostakovitši Stalinit ülistavaid teoseid. Kaasa teevad ka Eesti Kontsertkoor ja Narva Koorikooli poistekoor. Narva postekoori vanemad nõudsid kinnitust, et nendel ei tuleks selliste teoste esitamise pärast probleeme. Järvi pidi politseile kinnitama, et tegu pole poliitilise üritusega. Eesti stalinismiohvritelt muidugi luba küsima ei pea, nende tunded ei huvita kedagi.
Ei väga tore, et Eestis ikka kultuuri edasi viljeletakse. Aga kas Eesti kontserdilavad on ikka selliste teaoste jaoks õiged kohad? Muidugi me võime põhjendada sellist tegevust nii kuidas tahame ja ilustada seda, kuid fakt jääb faktiks, et Stalin on eesti rahva suurim massimõrvar ja kommunism iseenesest on verisem ideoloogia maailmas.

Oleks täiesti mõeldamatu, et Jeruusalemmas hakataks laulma oodi Hitlerile. Ka meie kulturnikud võiks ilmutada veidigi pieteeditunnet, austust veel elusolevate ja surnud kommunismiohvrite vastu. Kui Järvil on tõesti mingi perversne kihk Stalinile oodi laulda, siis tehku ta seda Moskvas või kusagil mujal maailmas, aga mitte Eestis.
Omal-ajal Järvid emigreerusid Eestist, et välismaal karjääri teha. Aga peale karjääri on olemas ka püha kodumaa. Mõelgem selle peale seltsimehed kulturnikud...
Alles see oli, kui Vene muusikud mängisid Estonias II maailmasõja aegseid Nõukogude propagandalugusid. Kontserdisaali fuajee oli täis II maailmasõja aegseid Vene stalinistlikke plakateid. Eriti perversseks tegi kogu selle sabati tõik, et need samad punasõdurid, keda Estonias ülistati, hävitasid sõja ajal terrorirünnakus Estonia kontserimaja...


Kuhu edasi? Kas toome 9. mail ka Stalini bussid Tallinna tänavatele?
 
Allikas: http://rahvuslik.blogspot.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP