RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 28. mai 2012

Tuntud šovinist ja Eesti vihkaja loob oma partei

 Skeptitsism on haaranud kremlinoorte liidrit ja putinjugendi üldjuhti venemaal - venemaa noorteasjade föderaalameti juht V. Jakemenkot.

Našistide liider on hakanud kahtlema Putini kodupartei võimalustes võita järgmistel parlamendivalimistel ning on otsustanud oma leivaisasid toetada paralleelstruktuuri loomisega.
Selline on ametlik versioon, mida kajastab ka tänane Päevaleht.

Tegelik tõde on ilmselt pisut teistlaadne.

Ühelt poolt on selge, et mida sogasem vesi, seda parem kala püüda. Ja venemaa poliitiline maastik on kirju ning üha kirjumaks läheb. Eriti seoses sellega, et Putini partei "Ühtne Venemaa" on kaotamas populaarsust ning kuivõrd uus venemaa parteiseadus lubab parteid luua ka 500 liikmega (muide - venemaast üle 100 korra väiksemas Eestis saab erakonda luua vaid 1000 liikme olemasolul).

Teiseks lisapõhjuseks on asjaolu, et "Ühtne Venemaa" ei suuda garanteerida Jakemenkole hetkel ka kõrget parteifunktsionääri staatust, sest kõrgele kohale ihkajaid on ka olemasoleva partei sees tohutu palju ning Putin ise on end avalikust parteitegevusest taandanud seoses presdenditroonile istumisega, ega saa avalikult Jakimenkot toetada.

Jakemenkol on aga suur toetus putinjugendi seas nagu ka suur kogemus noorte löögirühmade moodustamises ja tänavapoliitika läbiviimises, mis võimaldab tal paljudest teistest edukamalt luua oma eraldiseisvat, noorte illusioonidele, fanatismile ja idealismile tuginevat (kremlimeelset) parteid.

Tõsi - ta ei tee seda ilma peremeeste loata. Jakemenko küsis kremlist luba luua endale partei.
Kremlist ilmselgelt patsutati noormeest õlale ja mõeldi - las poiss proovib, kui vaja saame ta ohverdada ja patuseks teha, kui vaja saame ta seltskonda oma huvides ära kasutada ning tema toetajate liitmine "Ühtse venemaaga" pole mingi kunst, sest kõik Jakemenko potentsiaalsed parteiliikmed on kasvatatud maast-madalast putinismi vaimus ning truuduses "Ühtsele Venemaale".

Päevaleht kirjutab niisiis, et Kremli-meelse liikumise Naši asutaja, ei usu valitseva partei Ühtne Venemaa võitu järgmistel parlamendivalimistel ning hakkab looma uut parteid inimestest, kelle käes peab olema tulevik.

Jakemenko oli juba varem teada andnud, et oma senisel ametikohal ta ei jätka. Samuti oli ta märkinud, et ka Naši senisel kujul tegutsemist ei jätka. Eilsel pressikonverentsil kergitas ta katet oma plaanidelt.

„Pean loogiliseks sellise partei loomist, mille peamiseks ülesandeks on teha Venemaa maksimaalselt heaks elu- ja tööpaigaks tulevikuinimestele,” ütles ta Vene meedia vahendusel.

Jakemenko kinnitas, et tema ettevõtmine on Kremliga kooskõlastatud.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP