RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 24. aprill 2014

Mängud heaoluga



Eesti majanduslikest vigadest õppust võtta mittesooviv Läti juhtkond tahab oma riigi ikkagi viia eurotsooni. Euromahhinaatorid kasutavad rahva hirmutamiseks samu valesid, mis Eestiski.

Finantsmagnaatide poolt paika ostetud Läti nukuvõim on alustanud taas avaliku arvamusega manipuleerimist, et tuua kasutusele euro. Läti riigi paremaks allutamiseks Euroopa Liidu kontrollile ja pankurite võimutsemise veel paremaks soodustamiseks on euro paljude tulihingeliste EL-i pooldajate hulgas nõutud nähtus.
Kuigi euro ehk ühisvaluuta mitme Euroopa juhtriigiga on kasulik eksportivale ettevõttele, kaotab see Lätilt täielikult isemajandamisõiguse ning annab kogu rahva rahakoti üle otsustamise välismaise taustaga pankuritele, sest lisaks Rahvusvahelisele Valuutafondile (IMF-ile), pannakse euroga liitudes lätlaste õlgadele ka Euroopa Stabiilsusmehhanism (ESM-i) rahastamise kohustus. See aga muudab kogu elanikkonna välismaiste finantsmagnaatide maksuorjaks, sest tähendab halvimal juhul miljarditesse eurodesse küündivat makset ESM-i, mis tasutakse suuresti laenuga.

Eesti on selle vea „tänu” rahva passiivsusele juba teinud ning langemas on riigi reiting. Viimane tähendab aga, et laenu korral kehtivad Eestile kõrgemad intressid, mis suurendavad laenu tagasimakset veelgi.
Nii nagu Eestis, kasutavad ka Lätis euromahhinaatorid rahva hirmutamiseks samu valesid, mille sisu võib järjestada järgmiselt:
1.) Kui te ei ole euroga nõus, siis tuleb hoopis rubla.
2.) Kui te ei ole euroga nõus, siis investeeringud ei tule. (Kus need Eesti puhul on?)
3.) Euro ei tõsta hindu. (Eestis ümardati hinnad koheselt üles)
4.) Euro toob uue rikkuse.

Viimaste küsitluste kohaselt on enamik lätlastest euro vastu ja tõenäoliselt läheb eurovõim rahvalt voli küsimata (nagu tehti Eestis) katsele võtta kasutusele ühisvaluuta ning pühkida omariikluse sümbol – latt – prügikasti.

TAAVI REIMANN

Autor on eestimeelse internetiväljaande „NSBlogi” peatoimetaja.
Rahvuslaste Tallinna Klubi ajalehe „Rahvuslik Teataja” 14. numbri (jaanuar-veebruar 2013) majandusküljel ilmunud kirjutis.
_________________

"Rahvuslikku Teatajat" saate tellida kui võtate ühendust levijuhtidega

Levijuhid:
Tallinnas ja mujal Põhja-Eestis: Johanna Ranne (e-post: johanna.ranne.armane [ät] gmail.com; telefon: 59037103).
Lääne- ja Kesk-Eestis: Jaan Hatto (e-post: stuvsta [ät] hot.ee; telefon: 51903374).
Tartus ja mujal Lõuna-Eestis: Osvald Sasko (telefon:55542270).
Levijuhtidelt saab ka varasemaid „Rahvusliku Teataja“ numbreid.

Tõnu Kalvet,
„Rahvusliku Teataja“ peatoimetaja
Telefon: 55900564
___________________
Praegu käib sama teed Leedu, Eestil ja Lätil on see juba seljataga. Euro kasutuselevõtt tõi Eestis kaasa suure hinnatõusu, sama toimub ka rahva tahte vastaselt eorotsooni viidud Lätis.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP