RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 13. aprill 2014

MATTI ILVES: EFD FRAKTSIOONIST EOROOPA PARLAMENDIS

Euroopa Parlament pole sugugi nii ühtne, kui meile püütakse näidata. Tegelikult käib seal avalik võitlus erinevate fraktsioonide ja nende vaadete vahel. Siiski on rõhuv enamus fraktsioone (3 suuremat: Euroopa Rahvapartei fraktsioon, Sotsiaaldemokraatide fraktsioon ja Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsioon) üksmeelsed selles, et vaja on rohkem Euroopat - see aga tähendab Euroopa ühendriikide poole liikumist, mis saab olema tegelikult unitaarriik. Eesti kaotaks sellises moodustises täielikult riikliku iseseisvuse ja otsustusõiguse, mis veel vähmtähtsates küsimustes on säilinud.
Fraktsioonid europarlamendis:
1.Euroopa Rahvapartei (kristlike demokraatide) fraktsioon
2.Sotsiaaldemokraatide ja demokraatide fraktsioon Euroopa Parlamendis
3.Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsioon
4.Roheliste / Euroopa Vabaliidu fraktsioon
5.Euroopa Konservatiivide ja Reformistide fraktsioon
6.Euroopa Ühendatud Vasakpoolsete / Põhjamaade Roheliste Vasakpoolsete liitfraktsioon
7.Vaba ja Demokraatliku Euroopa fraktsioon
Lisaks veel fraktsioonilise kuuluvuseta parlamendiliikmed, ka neid leidub.

Vaatluse all olev Vaba ja Demokraatliku Euroopa fraktsioon (EFD) moodustati alles peale peale Euroopa Parlamendi 2009. aasta valimisi ja see on kõige euroskeptilisem fraktsioon parlamendis ja seisab vastu Euroopa ülemäärasele integratsioonile ja ühendriikide moodustamisele. Toetatakse aga täielikult rahvusriikide Euroopat ja riikidevahelist koostööd. Grupi nimena oli algselt kasutusel isegi Euroopa Vabade Rahvaste fraktsioon.

Fraktsioon on esialgu vaid 31. liikme suurune ja sinna kuuluvad saadikud 12. riigist: Suurbritannia, Itaaia, Holland, Poola, Bulgaaria, Taani, Slovakkia, Leedu, Soome, Belgia, Prantsusmaa, Kreeka.
Kahjuks peab ütlema, et ükski eurosaadik Eestist ei pea vajalikuks kaitseta meie riigi iseseivust ja suveräänsust. Lähiriikidest kuuluvad sinna kaks saadikut Leedust - Rolandas Paksas ja Juozas Imbarsas, ning üks Soomest - Sampo Terho. Kõige suurem esindus fraktsioonis on Suurbritannial - 10 liiget, eesotsas karismaatilise ja sõnaka United Kingdom Independence Party (Ühendkuningriikide Iseseisvuspartei) juhi Nigel Farage´ga.

Üks näide (eestikeelete subtiitritega) Nigel Farge sõnavõtust Euroopa parlamendis:
 25. mail 2014 toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel saab fraktsioon Vaba ja Demokraatlik Euroopa tublit täiendust paljudest iseseisvuse pärast muretsevatest riikidest, see on juba praegu selge, sest Euroopas tõstavd pead rahvuslikud iseseisvust pooldavad parteid ja EFD kujuneb suureks tõsiseltvõetavaks grupiks europarlamendis.
Loodame, et peale valimisi saab Balti riikidest Leedu kõrval EFD-s esindatud olema ka Eesti EKRE saadiku Martin Helme näol.
Muide, Ühendkuningriikide Iseseisvuspartei esindajad olid ka EKRE kongressil kohal ja tervitussõnavõtus imestasid selle üle, et miks küll meie europarlamendi saadikud Eesti riigi huvide eest ei seisa?!

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP