RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 25. aprill 2014

Mistral-tüüpi ründelaev - prantslaste panus Venemaa dessantvõime tugevdamiseks

Mistral-klass tähistab kolme seni Prantsuse laevastikus kasutusel olevat ja kahte Venemaa tarbeks ehitatavat amfiibset ründelaeva, mille peamiseks ülesandeks on olla platsdarmiks vaenuliku riigi territooriumile korraldatavatel dessantidel. Kuigi teda nimetatakse ka helikopterikandjaks, mis vähemalt Prantsuse oludes peaks suutma kanda 16 NH90 Tiger helikopterit, kolme maabumispargast, ligi 70 sõidukit, sh 13 AMX-56 Leclerc tanki, ja 450 sõdurit.
Aga laeva on ka võimalik tihedamalt täis pikkida.
Kuna osa laevadest pannakse kokku Peterburis, ja edaspidi kavatsevad venelased Peterburis veel kaks tükki lisaks ehitada, saab ka Soome laht nende laevadega lähitutvust teha, kuigi vähemalt esimesed Vene laevastiku Mistralid ongi lubatud paigutada Vaiksele ookeanile.
Esimene uus Mistral lasti Prantsusmaal vette juba oktoobris, nimeks on talle antud Vladivostok. Teine, mille ehitamine praegu käib, saab praegu Ukraina kriisi ajal eriti irooniliselt kõlava nime Sevastoopol.

Kui Prantsuse armeed tänapäeval kasutataksegi rohkem rahutagamismissioonidel, olgu ÜRO ehk NATO sildi all, siis Vene armeed on nähtud ka päris uuel ajal korraldamas tõelisi sissetunge naaberriikide, nagu Gruusia või Ukraina territooriumile.
See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://forte.delfi.ee/archive/article.php?id=68497501

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP