RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 18. aprill 2014

MEEDIAST: Vabadus, mis teeb (ametist) priiks


"Meil ei ole ei õpetuse ega usutalituste osas heaks kiidetud mitte ühtki asja, mis oleks vastuolus pühakirja või katoolse kristliku kirikuga."
(Augsburgi Usutunnistus)


 
Active ImageMozilla Corporationi juht Brendan Eich kaotas oma töö, kuna uskus, et abielu on vaid ühe mehe ja ühe naise vaheline liit. Kuhu jääb sõna­vabadus? Jumal hoidku, mitte keegi ei keelanud tal ju oma arvamust väljendada!
Käesoleva aasta 24. märtsil Mozilla Corporationi juhiks saanud Brendan Eich astus ametist tagasi juba 3. aprillil. Eich teatas oma ajaveebis, et antud olukorras ei saa ta olla efektiivne juht. Tema kiire tagasi­astumise põhjuseks ei olnud siiski halb töö firma juhtimisel, vaid avalikuks saanud asjaolu, et ta oli 2008. aastal annetanud California osariigi „homoabielude“ vastase kampaania heaks tuhat dollarit.
Portaalis Christian Today kirjutab David Robertson, et Brendan Eichi ametist taandumine on hoiatuseks kõigile, kes usuvad, et abielu on ühe mehe ja ühe naise vaheline liit. Pärast „homo­abielude“ seadustamist tuleb neil arvestada sellega, et „normaalne“ ühiskond hakkab neid tõrjuma, pilkama ja ära keelama.
Mozilla Corporationi juhi vastu algatas kampaania tutvumis­portaal OkCupid, mis vahendab tutvumis­soove nii samast kui erinevast soost inimeste vahel. Just see portaal soovitas oma kasutajatel vältida veebibrauserit Firefox.
Teda ei tsenseeritud, ta võib praegugi oma seisukohti avaldada. See on Orwelli versioon sõnavabadusest. Sa võid öelda, mida soovid. Sa võid oma seisukohti väljendada. See võib maksta sulle töö, aga sa oled ikka vaba. Just nagu Auschwitzi motoks oli Arbeit macht Frei (töö teeb vabaks), nõnda on „vabadus kõneleda“ moodsa lääne (eba)liberaalse kultuuri moto,“ kirjutab Robertson.
„Me usume sõnavabadusse, kuid kui sa seda vabadust kasutad ja ütled midagi, millesse me ei usu, oled sa out. Me soovime mitmekesisust, kaasatust ja võrdseid õigusi kõigile, välja arvatud neile, kes ei usu sellesse, millesse meie usume,“ võtab Robertson kokku moodsa lääneliku ühiskonna väärtused.
PS. 4. aprillil avaldas Aripaev.ee iseloomuliku pealkirjaga uudise: Homovastane Mozilla juht sunniti ametist lahkuma.
David Robertsoni artiklit võib lugeda siit

1 kommentaari:

Anonüümne 28. august 2014, kell 13:39  

Elas 1889-1979. aastal juudi päritolu filosoof H. Marcuse. Ta oli marksist, kuid erinevalt oma rahvuskaaslasest, kommunismi isast K. Marxist ei pidanud tema revolutsiooniliseks klassiks mitte proletariaati, vaid, igasuguseid vähemusi. Just nende vähemuste abil soovitakse lammutada varasem ühiskond, kindlustamaks omale sobiv võim.

Marcuse kirjeldab oma raamatus “Repressive tolerance,” kuidas kõik normaalne tuleb kuulutada ebanormaalsuseks, et vähendada enamuse nö lööki. Enamuse haarde vähendamisel on kasuks kõik vähemused, kes aitavad lagundada senist ühiskonda. Kõikide “piinatud” vähemuste – anarhistid, immigrandid, peded, jne - taotluseid tuleb teatud piirideni soodustada, kuniks varasem ühiskonnamudel on muutunud ebakindlaks, et sellele suurem hoop anda. Enamuse jõu vähendamiseks tuleb vähendada põlisrahva rolli(sh protsentuaalset osa rahvastikus aga ka osa juhtivrollides) nende omas riigis, sest see aitab enamuse soove alla suruda.

Seejärel tuleb anda otsustav löök ja tuua senise võimu asemele “uus” marksistlikule eliidile kasumlik ja lojaalne süsteem.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP