RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 29. aprill 2014

MATTI ILVES: ÜLEREGULEERITUD ÜHISKOND

Tänaseks oleme jõudmud Euroopa Liidu osariigis selgelt ülereguleeritud ühiskonda ja seetõttu on inimesed kaotanud paljud veel möödunud sajandi lõpul loomulikuna tundunud isiklikud vabadused.

Ma ei hakka siin tooma üksikasju seadustest, mis proovivad meie elu reguleerida, sest neid on kohutavalt palju.
Mitte kaua aega tagasi oli päevakorral anonüümsete kommentaaride keelamine ja võib-olla lisaks kommenteerimise ärakeelamine internetimeedias üldse. Rõõmuga võtaksid sellise keelustamise vastu muidugi enamus ajakirjanikke ja poliitikuid, sest nende poolt toodud "tõdedele" ei tohiks ju vastu vaielda.
Teine teema, mille üle nüüd tuliselt arutleti oli e-sigarettide suitsetajatele kehtestatud piirangud, regulatsioonid ja maksustamine. Kolmandaks räägitakse poliitiliste streikide ärakeelamisest. Neljandaks kiiruseületajate karistamisest juba 1. km/h ületamise eest, samal ajal kui autode spidomeetrid sellse täpsusga kiirust ei ole võimelised näitama jne.

Selline ülereguleerimine tundub olema justkui omaette eesmärk, kuid tegelikult ei ole see nii. Arvatakse, et vohav bürokraatia Euroopa Liidus ja ka Eestis proovib nii vaid enda vajalikust tõestada. Tegelik eesmärk on aga hoopis salakavalam, võtta kõik inimeste eluavaldused range kontrolli alla ja seeläbi kehtestada absoluutne võim esialgu E Liidus ja USA-s.
Samal ajal käib aga propaganda kogukondliku liikumise ergutamiseks (seejuures pole kodanikuliikumistel pole isegi poliitikasse asja, seda nägime kohalikel valimistele järgsel ajal eriti Tartus), üksikisikute õigusi aga piiratakse lausa trastiliselt. Näib, et jälle asutakse kasvatama kollektiivset inimest, see on meile lähiminevikust juba hästi tuttav. Aga siin ei ole midagi imestada, liigub ju terve läänemaailm uusmarksistliku valitsuskorra poole.

1 kommentaari:

Anonüümne 29. aprill 2014, kell 12:46  

http://www.unian.net/politics/912297-smi-slavyansk-stal-tsentrom-udara-rossiyskih-diversantov-iz-za-slantsevogo-gaza.html gaasisõda



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP