RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 13. august 2016

Ei pääsenud arvamusfestivalile

Foto, Postimees

Pressiteade

Jaan Hatto ja Tiit Madisson ning väljaanne Rahvuslik Teataja" ei saanud luba osaleda tänavusel Paide Arvamusfestivalil. Jaan Hatto kirjutas 1. augustil Paide Arvamusfestivali korraldajaile järgmise kirja:
 
Tere Maiko
 

Meie oleme Rahvusliku Teataja" toimetus ja soovime tulla ja osaleda sellel aastal Paide Arvamusfestivalil. Rahvuslik Teataja" on ühiskondlik-poliitilisi ja majandusteemasid käsitlev perioodiline väljaanne, mis ilmub igakuiselt ja kuuendat aastat. Väljaanne on registreeritud ja seda kirjastab Lauri Meedia OÜ. Soovime osaleda oma telgiga. Telgimeeskonda kuuluksid Jaan Hatto (toimetaja) ja Tiit Madisson, võimalik, et veel keegi. Jääme Teie peatset vastust ootama, sest ürituseni ei ole enam palju aega. Eitava vastuse korral palun põhjendage.

Jõudu ja ilusat suve soovides, lugupidamisega
Jaan Hatto
 


3. augustil tuli järgmine vastus, mille toome ära lühendatult, jättes välja laused, mis olid mõeldud arvamusfestivali reklaamiks. 

Tervist hr. Jaan Hatto
 

Kohtusime esimest korda kaks aastat tagasi Arvamusfestivalil. /-/ Arutelude teemakorje viisime läbi juba jaanuaris. /-/ Festivali kaart on trükis ja eraldi uusi alasid me kahjuks juurde teha enam ei saa. Ühtlasi oleks see ka ebaõiglane nende suhtes kellelt oleme nõudnud pikka ettevalmistust juba kevadest saati. Loodan, et mõistate seda. Siiski oleme arvestanud, et kõik ikkagi ei märka teemakorje teadet ja ärkavad väga oluliste teemadega viimasel hetkel. Selleks oleme planeerinud festivalile vaba mikrofoni ala, mis asub festivali tsentri – festivali klubi kõrval. Seal on võimalik sellel aastal läbi viia arutelusid kuni 1,5h.
Palume /-/ maha kõikvõimalikud flaierid, plagud, roll-upid jms. Usume, et inimestega otse suhtlemine viib kõige paremini edasi.
Aitäh veelkord kirjutamast ja loodan Teiega meeldivale koostööle!

Tervitusi
Maiko Kesküla
SA Järvamaa Arenduskeskus
Arvamusfestivali Järvamaa koordinaator
 

Jaan Hatto ja Tiit Madisson leiavad järgmist: Kui meid ei lubata osaleda teiste osavõtjatega võrdsetel alustel, vaid külalistena, kes hea õnne korral saavad midagi öelda vaba mikrofoni, siis me loobume ka festivali külastamisest, sest sinna koguneb vasakliberaalse maailmavaatega seltskond, kes võivad mõista vaid külalistena saabunud rahvuslasi, kui nende üritust segama tulnud vastaseid ja käituda ettearvamatult. Kaks aastat tagasi tungiti festivalil Jaan Hattole vägivaldselt kallale ja rebiti katki seljasolevad riided.
 

Teate koostas Jaan Hatto

1 kommentaari:

Anonüümne 13. august 2016, kell 18:33  

Ja milleks sinna? Paistis olema üsna vähe osalejaid eemalt vaadates. Milliste rahade eest logeletakse ja lobisetakse,kasu toomata? Rumalus on igatseda osalemist nii mõttetul üritusel



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP