RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 28. august 2016

Uuring: homoseksuaalsus ei ole kaasasündinud

Hiljuti läbiviidud uurimuse tulemused näitavad, et homoseksuaalsed inimesed ei ole sellistena sündinud ning puudub ka veenev teaduslik tõestus, nagu oleks inimese seksuaalsus kaasasündinud.

USAs Baltimore’is asuva John Hopkinsi ülikooli teadlased Paul McHugh ja Lawrnece S. Mayer analüüsisid 200 selleteemalist teaduslikku uurimust ja jõudsid järeldusele, et homoseksuaalsuse geneetilisus või homoseksuaalsuse avaldumine erisuste tõttu inimese ajus ei leia piisavalt tõendust.
Uurimuse läbiviijad väidavad, et uskumus, nagu oleks inimese seksuaalne orientatsioon kaasasündinud ja muutmatu omadus, ei leia teaduslikult kinnitust. Selle asemel nendivad erinevad teadlased, et inimese seksuaalsus on äärmiselt keeruline ja seksuaalsuse kujunemisel mängib olulist rolli ümbritsev keskkond.

Paul McHugh on oma sõnavõttudes teravalt kritiseerinud ka näiteks soovahetusoperatsioone. „Ei ole olemas sellist asja nagu homoseksuaalsuse geen. Muud tegurid on bioloogilistest teguritest palju olulisemad,” ütles McHugh.

Näiteks maapiirkonnas üleskasvanud meestel avaldub homoseksuaalsus McHugh sõnul neli korda vähem kui linnakeskkonnas üleskasvanud meestel.
Uurimuse teine autor Lawrence S. Mayer lisab omakorda, et nende poolt läbiviidud uurimuse puhul on tegemist teadusliku ja meditsiinilise uurimusega ja kultuurilised ning poliitilised trendid ei tohiks mingilgi moel mõjutada nii olulisi, keerulisi ja isiklikke teemasid.

„LGBT inimestega kokku puutuvad kodanikud, teadlased ja arstid ei tohiks suhtuda seksuaalsusesse või soolisse identiteeti mingitest kindlatest dogmaatilistest veendumustest lähtudes. Ennekõike ja peamiselt peaksime ikkagi võtma arvesse hädasoleva patsiendi vajadusi ja olema avatud erinevatele lahendustele, mis aitaksid patsiendil elada õnnelikku ja rahuldust pakkuvat elu,“ selgitab Mayer.

UU
Gay people weren’t ‘born this way’, new scientific paper claims

Allikas: http://uueduudised.ee/uuring-homoseksuaalsus-ei-ole-kaasasundinud/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP