RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 1. august 2016

Helme: Trumpiga saaks Eesti end turvalisemalt tunda kui Clintoniga

Martin Helme (Foto: ERR/Ülo Josing)

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Martin Helme sõnul võib Eesti tunda end turvalisemalt kui Ameerika Ühendriikide presidendiks valitakse Donald Trump.

"Absoluutselt, mitte mingit kahtlust ei ole," ütles Helme selle kinnituseks ERR-i uudisteportaalile.
"Mina arvan, et meile tullakse appi, kui me oleme ennast ise kaitsma hakanud ja see on seisukoht, mida meil erakonnas üldiselt jagatakse," lisas Helme.

"Donald Trump on selles mõttes alfaisase mõtlemisega ja tema mõtteviis on see, et Ameerika huve tuleb kaitsta jõuliselt. See tähendab seda, et ameerikal on olemas ressurss, kui on olemas poliitiline tahe ja otsustavus, oma tahe maksma panna ükskõik, millises planeedi otsas. Seda ressurssi ja tahet ei ole olnud viimased kaheksa aastat," rääkis ta.
Helme ütles veel, et küsimust, kas Ameerika Ühendriigid tuleksid meile Trumpi juhtimisel appi, ei peaks isegi tõusetuma, sest selleks kohustab leping.

"Meie oleme oma kohustused täitnud, mitte ainult kahe protsendi SKP-ga, vaid ka oma vereohvritega Iraagis ja Afganistanis. Me oleme kõik teinud, mida meilt küsitud on, kaasa arvatud kooseluseaduse vastuvõtmine. Oleks väga kummaline, kui olukorra tekkides seda kõike arvesse ei võetaks," leidis Helme.

Trumpi oponent Clinton Eestile had turvagarantiid Helme hinnangul ei looks. "Clinton on veel tükkmaad nõrgem poliitik, kui on Obama. Clintoni ametiaeg välisministeeriumis oli üks katastroof teise otsa alates Venemaaga Reset-poliitikast ja lõpetades Benghaziga. Clinton on täielik kapitulant," sõnas Helme.
Helme rääkis, et kui on tõesti suur vastasseis Venemaaga, siis on väga suur tõenäosus, et NATO võtmeriigid üritavad hakata aega ostma, kauplema ja kompromissi tegema ning seda loomulikult meie territooriumi ja suveräänsuse arvelt. "See on väga suur oht ja selle ohu vältimiseks on ainult üks lahendus, et me ei lase sellel juhtuda ja ei lase liitlastel öelda, et andke see Ida-Virumaa ära," märkis ta.
Helme tunnistas, et senikaua kuni NATO olemas on, senikaua on ta meie jaoks siiski oluline kaitsepoliitika instrument või riigikaitse üks osa.

2 kommentaari:

maks 1. august 2016, kell 13:55  

Braavo Martin!
Presidendina D. Trump alustab Putiniga jõulisi läbirääkimise
sõjalise ohu vähendamiseks ja Trump on võimeline jõulise isiksusena selleks Putinit survestama. Seda ei suuda H-Clinton.

Anonüümne 1. august 2016, kell 19:12  

timur

mis oli selle presidendi nimi kelle aja tegid venelased haruldaselt täppis rünnaku
Džohhar Dudajev tapmiseks, midagi selliseks pole venelased ka nüüd 20 aastat hiljem
millegi pärast võimelised



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP