RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 8. august 2016

Vooglaid: kirikute mahalammutamine annab tunnistust lääne tsivilisatsiooni hääbumisest



SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhatuse esimees Varro Vooglaid ütles Tallinna TV-le antud lühiintervjuus, et Pariisis toimunud intsident, mille käigus tungis märulipolitsei missa ajal kirikusse ja tiris missal osalenud inimesed ühes preestriga jõudu kasutades hoonest välja, annab tunnistust lääne tsivilisatsiooni hääbumisest.

 Vooglaiu hinnangul oli see, kuidas märulipolitsei kirikuhoone ülevõtmisel tegutses, kasutades pisargaasi, murdes pikali missat pühitseva preestri ning kasutades vägivalda isegi 12-aastase altaripoisi vastu, vulgaarne ja lausa skandaalne. Vastuseks küsimusele selle kohta, mida ütleb niisugune sündmus Prantsuse ühiskonna kohta tervikuna, ütles Vooglaid, et toimunu annab tunnistust laiematest kultuurilistest suundumustest mitte üksi Prantsusmaal, vaid lääne ühiskonnas tervikuna.

“Me näeme, kuidas paralleelselt toimub protsess, mille raames ehitatakse mošeesid järjest juurde, samal ajal kui kirikuid pannakse järjest kinni – kui tarvis, siis brutaalset jõudu kasutades. Aga mingis mõttes võib seda vaadata ka paratamatusena, sest kui üks kultuur on minetanud sideme oma identiteediga – oma religioossete ja kultuuriliste juurtega –, siis see, mida näeme, ongi ühe kultuuri hääbumise protsess.

Teatavasti loodus tühja kohta ei salli, mistõttu need kohad, kus ühed rahvad lasevad lahti oma identiteedi aluseks olevatest igavikulistest põhimõtetest, võtavad üle teised, elujõulised rahvad,” selgitas SA Perekonna ja Traditsiooni juhatuse esimees juhtumi tagamaid. Mida vähem julgetakse öelda asjad välja nii nagu need tegelikult on, seda enam muutub meie tsivilisatsioon impotentseks ja suutmatuks iseennast kaitsta. Vooglaiu hinnangul ei taha massimeedia selliseid juhtumeid, kus ametivõimud kasutavad rahumeelsete kristlaste vastu toorest vägivalda, nn poliitilise korrektsuse kammitsate tõttu ausalt kajastada.

 “Suuremad meediumid, mis on üldjoontes kõik vasakliberaalse ideoloogilise kallakuga, ei taha seda sama ideoloogiat negatiivses valguses näitavaid nähtuseid ja protsesse esile tõsta.” “Lääne ühiskonnas on võtnud maad ja kehtestanud end ideoloogiline diktatuur ehk teisisõnu niisugune ideoloogiline kliima ja hoiak, mille raames ei sallita tegelikult seisukohti, hinnanguid ja hoiakuid, mis jäävad väljapoole selle ideoloogia enda poolt kehtestatud raamistikku,” toonitas Vooglaid ja lisas, et niisuguse poliitilise korrektsuse õhkkonnas ei julge paljud inimesed, kes tahavad säilitada väljavaateid hoida töökohta, saada töökohta või olla ühiskonnas n-ö heas kirjas, väljendada ideoloogilisest peavoolust väljapoole jäävaid seisukohti.

“Mida rohkem selline mentaliteet levib ja süveneb, mida vähem julgetakse öelda asjad välja nii nagu need tegelikult on, seda enam muutub meie tsivilisatsioon impotentseks ja suutmatuks iseennast kaitsta, kuna otsuseid ja valikuid ei läbeta langetada tõele ausalt näkku vaadates,” võttis Vooglaid probleemi kokku.

Allikas: http://objektiiv.ee/vooglaid-kirikute-jouga-mahalammutamine-annab-tunnistust-laane-tsivilisatsiooni-haabumisest/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP