RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 1. mai 2014

EESTI MEEL: Forza Estonia?!? Troonikõne kommentaar

AJUTINE VALITSUS & TR-i VÄIKE NARRATIIV

Taavi Rõivas, eeldatavalt 2014-2015 ajutiselt toimiva valitsuse liidrikandidaat ütles oma troonikõnes:
Ainus narratiiv, mida vajame, on «saatus eneste kätes» — lootus paremale homsele, mida igaühel on võimalik ise ehitada, — see on Šveitsi ja Põhjamaade — iga õnnestunud riigi narratiiv…
Taavi Rõivas: Eestil ei ole vaja «suurt narratiivi» — peaministri-kandidaadi parlamendikõne variant 24. III 2014 Postimehes
Valitsusele jäägu 100 kriitikavaba päeva, kuid tõdegem, et kandidaadikõne jättis peaministrist iseka mulje, mis heiastab ilmselt madalast east tulenevat Napoleoni-kompleksi ning psühhoanalüütiliselt aitab mõista «väikese narratiivi» vajadust.

Poliitiline pagas ehk eelmise valitsusliidu pärand on vahevalitsuse püstistardiks ülimalt kehv. Kaks olulist põhjust, mõlemad tulenevad strateegiliselt nurjunud välispoliitikast, millest ka parlament kandidaati küsitledes õigustamatult mööda läks.

• Andrus Ansipi reis Soči OM-ile teostus väga kahtlase erasõiduna — öine autosõit Tartust Narva kaudu Peterburi ja alles sealt lennukiga Musta mere äärde. Mispärast säherdust veidrat era-marsruuti üle Sõpruse silla iseseisva riigi peaministrile vaja oli? Rumal oleks välistada ja patt mitte karta halvimat: piltlikult vastu 6. veebruari hommikut "ainult" pereingis toimunud öörallit Jaanilinn—Peterburi maanteel ning selle käigus sündinud tinglikku 6.2.2014 Jamburgi või Komorovka pakti, mille kõiki osalisi meie seni ei tea ning mille tulemusel võis Eesti lahkuv peaminister üleöö saada Putini tulevase Brüsseli-komissari kandidaadiks.

• Lisaks 18.2.2014 Moskva pakt, kui olümpiarahu tähe all kuus päeva enne Ukraina-invasiooni starti Lavrov Paetiga Eesti ja Venemaa vahele uue piirijoone sobitas, mille tekitamine rikub 1992. aasta rahvahääletusel heakskiidetud EV põhiseadust, ja mis käib ka Karistusseadustikus alates 2009. aastast sätestatud riigivastase süüteo alla ( KarS §232 kui vägivallatu vandenõu EV territorriaalse terviklikkuse vastu ) ja mis koosmõjus paratamatult eemaldavad legitiimsuse nii valitsuselt tervikuna kui ka valitsusjuhilt, nii riigipiiri muutvad lepingud allkirjastanud välisministrilt kui teistelt kabineti vastavail koosolekuil osalenud valitsusliikmeilt ( v. a üks liige minister Seeder, kes vormistas oma eriarvamuse ).

Riigi reetnud Andrus Ansipi valitsusest (12 riigireeturit) uude kabinetti üle toodud liikmeid on kuus
· endine sotsiaal- ja uus peaminister — Taavi Rõivas,
· mõlema kabineti välisminister – Urmas Paet,
· keskkonna-minister – Keit Pentus-Rosimannus,
· endine justiits-, uus sise- ja regionaalminister – Hanno Pevkur,
· rahandusminister – Jürgen Ligi — ja
· kultuuriminister – Urve Tiidus.

Kuni uute piirilepete jõustamiseni ( ratifikatsioon kummagi riigi parlamentides ja heakskiit presidentidelt ) on EV valitsus, kuhu paraku võeti ka rida eelmise riigireeturite-kabineti liikmeid, jätkuvasti illegitiimne. On selge, miks ning kelle süül.

Kuna Eesti võimuladvik president Ilvesega eestosas vandenõuliku järjekindlusega püsib Eesti avaliku arvamuse poolt kõigutamata seisukohal, et nemad Moskva paktist ei tagane, vaid pigem vastupidi — püüdlevad selle ratifitseerimise poole ennaktempos, mis seljatab isegi putinistlikud käetõstjad Moskvas — siis on niihästi EV—VF-i uue piiri teke kui ka TR-i valitsuse legitiimsuse taastevõimalus komplektselt Kremli peremehe otsustada jäetud.

See kõik leiab aset globaalpoliitilise tormi ajal. Kusjuures Eesti on algusest peale pöörise silmas, mis samal ajal kummati ei sega küsitavat vangerdust valitsusliidus ja laseb ka riigikogul vahevalitsuse ametissepannekut kinnitades oma käsitelul lõdval sörgil suure kaarega siiski mööduda välispoliitika korrigeerimise šansist.

Annaks Jumal, et ajutisem kui valitsus ise on meie valitsusvõimu ja võimuladviku õiguspäratus, mis juba on kellelgi aidanud TR-i valitsuse Putini tasku pista. Jumal hoidku meid ka selle eest, et meie esindajaks Euroopa Komisjoni seesama keegi ei sokutaks Venemaalt ohjatavat emissari.

Taskuvalitsuse peaminister on juba maha salanud rahvuslikku narratiivi — sest mida 'suur narratiiv' veel tähendaks? Sõna 'eestlane' kõlas riigikogus vaadeldava 2 ja 1/2 tunni vältel ainult 2 korda, ehkki mõlemal puhul TR-ilt endalt. Lokkava alternatiivina kuulsime peaministri-kandidaadi suust küll pseudoterminit 'eesti inimesed' ( 1x ka 'läti inimesed' ) ning korra mainiti ära isegi 'Eestimaa inimesed' ( v.a Liivimaa, st ka osa Lätit ) mis kõik on keelelised, ajaloolised ja antropoloogilised värdid. Ei usu, et eesti teabeväljast eraldi, kuskil muuilma poliitleksikas elutseb kah mingisuguseid Homo sapiens sapiensi alaliike, nagu Šveitsi või Põhjala inimene, soome või norra inimesed. Ka saksa või vene inimese olemasolus on tõsiseid kahtlusi.

Eestluse-kartus on märk. See tähistab Eesti võimuladviku kestlikku arameelsust. Argus ei pruugi seejuures maad võtta ainult eestimeelsuse artikuleerimise alal. See forsseerib tsiviliseerimatu moskoviidi kombel ka me maa-alasid kõigi Läänemere-maalaste julgeolekut ähvardavate järelmitega.
Video link (M.I.): Berlusconi: Forza Estonia
from Alexander Renzetti on Vimeo.
SILVIO BERLUSCONI KAVATSES MINNA EUROPARLAMENTI ITAALIA KANDIDEERIMISKEELU TÕTTU EESTI KAUDU (Berlusconi, spunta la pazza idea: candidare Silvio alle europee in Estonia. Il Messaggero, 13. IX 2013) Itaalia ajakirjandus peab meediamagnaadist seaduserikkuja, endise peaministri saadikupuutumatuse saavutamise plaani aga lapsikuks.

Allikas: http://eestimeel.blogspot.com/2014/04/forza-estonia-tr-i-troonikone-kommentaar.html

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP