RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 13. mai 2014

MATTI ILVES: RAHVARINDE LINNAPEAD ON AJAMAS RAHVUSLIKKU POLIITIKAT

Prantsusmaal on hiljuti kohalikel valimistel 11 valitud National Front (Rahvarinne) linnapead on hakanud ajama jõuliselt rahvuslikku poliitikat ja on ühtlasi keeldunud uute mošeede rajamisest.

Näiteks on Lõuna-Prantsusmaa Fréjus´i linnapea David Rachline teatanud, et nüüd loobutakse plaanist ehitada uus mošee. Lisaks on Rachline eemaldanud raekoja hoonelt Euroopa Liidu lipu.
Põhja-Prantsusmaa linna Villers-Cotterets linnapea  Franck Briffaut üks esimisi otsuseid oli tühistada planeeritud orjuse kaotamise päeva tähistamine 10. mail. Briffaut ütles agentuurile France-Presse, et selle päeva tähistamine on osa protsessist, millega tahetakse teha Prantsusmaa vastutavaks orjuse eest, samal ajal kui orjus on olemas kahjuks ka tänapäeval mitmetes maailma riikides.
Mantes-la-Ville linnapea Cyril Nauth on samuti loobunud uue palvela ehitamisest moslemitele, mida lubas teha eelmise sotsialistist linnapea. C. Nauth on seda lubadust nimetanud sotsialistide populismiks, et võita moslemite hääli.
Nõnda on asunud siis tegutsema Marine Le Pen´i National Front valimistel võidetud linnades.

Vikeraadio korresponent Pransusmaalt teatas mõni päev tagasi, kõik parteid on ärevuses seepärast, et Rahvarinne on tegemas ülihead tulemust küsitluste järgi europarlamendi valimistel.
Aga üldiselt meil pühitseti alles suurejooneliselt Euroopa päeva - muretseti vaid seepärast, et väljas ei ole ELi plagusid ja sini-must-valgeid lippe, ning ei mainitud sõnagagi euroföderaliste peadselt tabavast üllatusest rahvaslike jõudude poolt.


Kasutatud allikas: SIIN

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP