RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 16. mai 2014

MATTI ILVES: VALIJATEGA MANIPULEERIMINE

Manipulatsiooni selgitab "Eesti keele seletav sõnaraamat " järgmiselt: "Rahvahulkade mõtte- ja käitumislaadi mõjustamine võimule soovitavas suunas."

Just täpselt nii on hakanud valimisdebattidega seoses käituma ei rohkem ega vähem kui Eesti Rahvusringhääling (ERR). Kahjuks ei ole meie kõige tähtsamad infokanalid sõltumatud, sest Eesti Rahvusringhäälingu kõrgeim juhtimisorgan on Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu ja sinna kuuluvad lisaks neljale spetsialistile veel raskekaalulised poliitkartelli esindajad, praegu: Priit Toobal, Igor Gräzin, Priit Sibul ja Jaak Allik.
Ei ole kahtlustki, et võim on seal polliitikute käes, sest nemad valitsevad rahakotti millega ERR-i finantseeritakse.

Kartellipoliitikutele on vähe veel ebademoraatlikust ja põhiseadust rikkuvast ülekantavate häältega valimisseadusest (põhiseaduse järgi peavad valimised olema otsesed), nüüd on rahva mõjutamiseks appi võetud ajakirjanikud ja nn. ekspertkogu.
Mäletan hästi, kuidas kohalike valimiste kõige tähsama valimissaate, Tallinna linnapea kandidaatide valimisdebati lõpuks anti sõna ajakirjanike stuudiole ja seal õpetas nüüd poliitikasse sukelduv Anvar Samost valijaid - milliste erakondade kandidaatide poolt tuleb hääl anda.
Nüüd aga Euroopa Parlamendi valimisteks on mõteldud välja veel kindlam moodus valijate mõjutamiseks, nimelt kummaline "ekspertkogu", kes langetab oma eksperthinnangu milles inimesed ei tohiks enam kahelda ja kuulutab välja lausa valimissaate võitja. Võitjateks on nii saanud Urmas Paet, Kaja Kallas, Kadri Simson jne.

Huvitav on aga see, et ükski kandideerija pole selle inimestega manipuleerimise vastu veel protesti avaldanud.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP