RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 2. mai 2014

MATTI ILVES: HISPAANIA MÄSSAB

Hispaania kehv majandusseis ja suur tööpuudus, noorte hulgas üle 50%, on rahva toonud selles Euroopa Liidu osariigis tänavatele.
Politsi kasutab seal jõhkraid võtteid inimeste ohjeldamisel, uus Amnesty raport süüdistab riiki protestimisvabaduse piiramises, ülemäärase jõu kasutamises ja repressiivsete õigusaktide olemasolus meeleavaldustaga seoses. Raportis seisab, et politsei on korduvalt kasutanud meeleavaldajate vastu kumminuie, kummikuule, seetõttu on esinenud inimestel vigastuste tekitamist ja lausa sandistamist. Kusjuures politsei tegutseb täiesti karistamatult.

Sellistest meetoditest hoolimata meeleavaldused kastevad ja kestavad. Aastal 2013 oli 4500 meeleavaldust ja ainuüksi Madriidis 1000. võrra rohken kui aasta varem.

Hispaania õigusaktide järgi võib meeleavalduste korraldajaid trahvida kuni 30 050. € -ga. Meeleavaldustel viibivaid üksikisikuid on ka trahvitud 1000. euroga.
Aga Euroopa Inimõiguste Kohus on märkinud, et vabadus osaleda meeleavaldustel ja rahumeelselt koguneda on sedavõrd oluline, et osalejad ei tohi karistada!

Meie poliitkartellile allutatud meedia muidugi nendest protestidest midagi ei teata. Hiljuti oli ka Soomes üks valitsusvastane vägivallaga lõppenud meeleavaldus, ajakirjandusest neid uudiseid otsida on muidugi mõttetu.
Kasutatud allikas: http://revolution-news.com/amnesty-report-on-spain-highlights-excessive-force-and-repressive-legislation/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP