RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 23. mai 2014

MATTI ILVES: EUROOPA LIIDU VASTASTE PARTEIDE ÜLITUGEV TÕUS

Euroopa Liidu vastaste ja euroskeptiliste parteide oodatav ülitugev tulemine suurde poliitikasse Euroopa Parlamendi valimistel on viinud europoliitikud lausa šoki seisundisse. Sest seda ei osanud ELi impeeriumi ülesehitavad "suured poliitikud" üldse oodata. Euroskeptilisi jõude koheldi seni vaid kui tülikaid marginaale, kelle olemasoluga tuleb lihtsalt leppida, nüüd aga olukord muutub kardinaalselt.

Toredad uudised tulid nädal tagasi, Prantsusmaal võidab eurovalimised Marine Le Pen´i Rahvarinne ja Suurbritannias Nigel Farage ning Iseseisvuspartei (UKIP). Need on kaks E Liidu tähtsat riiki, sest nende sõna maksab juba väga palju.
Marine Le Pen ütles hiljuti ühes artiklis, et kui ta valitakse Prantusmaa presidendiks, siis küsib Euroopa Liidult tagasi neli tähtsat suveräänsuse elementi: majandus-, rahandus-, seadusandliku- ja territoriaalse suveräänsuse. Kui E Liit sellega ei nõustu, siis ta algatab referendumi Euroopa Liidust lahkumiseks! Umbes samal teel veelgi radikaalsemal moel on ka UIKP.

Nüüd veel E Liidu vedurist Saksamaast. Saksa uudised kahjuks sugugi nii roosilised pole, uus euroskeptiline partei Saksamaa Alternatiiv (AfD) peaks saama E Parlamendi valimistel 7.%-di valijate hääled (Bundestagi valimistel jäid napilt alla künnise, künnis on 5%). Aga siiski on AfD kokkuleppinud koostöös europarlamendis juba Briti UKIP-ga, seega nad on kindlad, et esinduse saavad. Hea seegi.

Euroskeptilisus tõuseb ka teistes osariikides: Soomes, Hollandis, Tšehhis, Ungaris ja isegi Itaalias. Kahjuks küll mitte Eestis, aga eks eurovalimised näitavad kas EKRE esindaja Martin Helme valitakse europarlamenti, see paistab siin olema kaalukeeleks.
Seniste ennustuste järgi võtavad euroskeptilised või E Liidu vastased "äärmuslased" ja "marginaalid-populistid" juba 1/3 Euroopa parlamendi kohtadest. Kas neid on nüüd veel võimalik äärmuslasteks nimetada, kui need saadikud esindavad kolmandiku Euroopa Liidu rahvaste huve?

Lõpetuseks ütlen, et Euroopa Liit vaagub nüüd ilmselt oma viimast viisaastakut ja järgmine Euroopa Parlament võtab vastu otsuse see impeeiumilaadne moodustis laiali saata, ning alustada Euroopa rahvusriikide koostööd hoopis uutel alustel.

3 kommentaari:

Anonüümne 23. mai 2014, kell 14:28  

Matti lugege enne see läbi http://www.faz.net/aktuell/politik/front-national-mit-putin-die-christliche-zivilisation-retten-12953533.html
Le Pen on Putini kasulikust idioodist liitlane Prantsusmaal.

Matti Ilves 23. mai 2014, kell 18:12  

Ei nõustu, sest praegu on ta meie liitlane E Liidu lagundamsel. Üldiselt otsitakse ajutisi liitlasi ikka ju oma vaenlaste vastaste seast. Leian, et Marine Le Pen´i nimetamine kasulikuks idioodiks ei ole kohane.
Soovitan ka lugeda Anti Poolametsa ühte tasakaalukat kirjutist:
http://rahvuslane.blogspot.com/2014/05/anti-poolamets-facebook-kummaline-lugu.html

Anonüümne 31. mai 2014, kell 21:16  

Putin pole kellegi vaenlane, temast on vaenlane tehtud USA ja ta sabarakkude poolt,valede abil, et saaks rahvaid röövida ja tappa.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP