RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 22. mai 2014

Haapsalu volikogu esimees kutsub loobuma Swedbanki teenustest

Tarmo Õuemaa, portaal Läänlane
Jaanus Karilaid

“Kutsun inimesi üles loobuma Swedbanki teenustest, kuna hoolimata hiigelkasumist sulgevad nad pangakontoreid suutmata tagada inimestele olenemata sissetulekutest juurdepääsu pangateenustele,” teatas Haapsalu linnavolikogu esimees, keskerakondlane Jaanus Karilaid.
„Haapsalu ettevõtjad on Swedbanki käitumise juba hukka mõistnud,” lausus Karilaid viidates panga otsusele lõpetada Haapsalu kontoris sularahatehingud. „Seetõttu kutsun üles kõiki inimesi lõpetama oma leping Swedbankiga ja kasutada edaspidi mõne teise panga teenuseid.”
Volikogu esimehe sõnul on Swedbank on ülikasumeid teeniv ettevõte, aga seda hämmastavam oli Eesti Panga soovitus maksta läänlaste maksuraha Haapsalu filiaali hoidmiseks Swedbankile juurde.
Karilaiu sõnul on sularaha tehingute lõpetamine Haapsalus iseenesest panganduse probleemide jäämäe tipp.
„Eurokampaania sõnumid on kandidaatidel siiani olnud teisejärgulised. Mitte omasooiharuse legaliseerimine ega Venemaale vastandumine pole Eesti ühiskonna konnasilmad, vaid kommertspankade võim, mis oma pädevuselt ületab meie ametkonna ja poliitilise tasandi,“ rääkis Karilaid portaalile Läänlane.
Ta tõi peale Swedbanki kärpepoliitika näiteks ka äsjase Nordea panga võidu riigikohtus maksu ja tolliameti üle.
„Pangad riisuvad meie ühiskonda ja on riik riigis,“ lausus Karilaid. „Poliitikud on muutunud pangandusringkondadele järele lohisejateks. Seaduste tõlgendus on finantsiliselt tugevama poole kaldu. See peab muutuma.”
Allikas: Läänlane

Allikas: http://maaleht.delfi.ee/news/uudised/eestiuudised/haapsalu-volikogu-esimees-kutsub-loobuma-swedbanki-teenustest.d?id=68717927

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP