RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 11. november 2011

Avastati avalik saladus

Aastaid on liberaalvõim klopsinud kokku pooltõdedest ja reaalsusega mitte arvestavaid lugusid majanduslikust eduloost, mis tänu neile tõeks olevat saanud. Otsitakse üles kitsast valdkonda ja mitte tervikpilti kajastavad uudislood Eesti olukorrast.
Lõpuks on aga keegi pannud reaalolukorra kirjeldusele lõppsõna.
Briti Avaliku Poliitika Uurimisinstituudi (IPPR) direktor Nick Pearce kirjutab väljaandes New Statesman, et Eesti on hea maa,  kuid kui vaadata riigi majanduse lähiajalugu, peaks siiski võtma mõttepausi. Pearce tõstab kirjutises esile kuidas 2008. aastal kahanes Eesti sisemajanduse kogutoodang 5 protsenti ja 2009. aastal aga juba 13,9 protsenti. Tööpuudus kasvas masu ajal 17 protsendini, mis see oli üks kõrgemaid näitajaid Euroopa Liidus ning see näitaja ka täna väga kõrge.
Vaadates sügavat langust, suurt tööpuudust ja väikseid tööjõukulusid peabki protsentuaalses mõttes kiire taastumine igati normaalne olema.  Eesti taastumine on tulnud peamiselt ekspordi arvelt sotsiaaldemokraatlikesse Põhjamaadesse. Samas on Eestis inflatsioon väga kõrge, tarbimine väike, sisemajanduse kogutoodangu kasv hakkab pidurduma ning see jääb peagi maha kriisieelsest ajast. Siin mängivad rolli ka euroga kaasnevad piirangud.
Riik vajab hädasti jõulisemat sekkumist majandusse kasvõi läbi haldusreformi, mis siiani liberaalide dogmadesse takerdub. Üha rohkem on omavalitsusi, mis elanike vähesuse tõttu ei jaksa enam nõutud teenuseid üksinda osutada. Wabariigi ajal oli meil ilma Petserimaata kümme maakonda ja needki olid hädas teenuste osutamisega. Mis veel rääkida viieteistkümnest maakonnast, millest enamus elanikkonda kaotavad.
Oleks ehk aeg juba ärgata ansiplikest udujuttude saagast?
Allikad: e24 ja NSB
Allikas: http://staap02.wordpress.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP