RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 30. november 2011

Hakkas kehtima Eesti ja Venemaa vaheline tagasivõtulepingu rakendusprolokoll

                                Vastulöök ajalehele "Moskovski Komsomolets Estonia"

Eile hakkas kehtima Eesti ja Venemaa vaheline tagasivõtulepingu rakendusprotokoll, mis võimaldab ebaseaduslikud piiriületajad elukohariiki tagasi saata, teatatakse uudistekanalites.
Tagasivõtulepingu rakendusprotokoll käsitleb Eesti ning Venemaa kahepoolset koostööd välismaalase tagasisaatmisel tema kodakondsusjärgsesse või elukohariiki. Tagasivõtulepingu rakendusprotokoll allkirjastati tänavu septembris Eesti saatkonnas Moskvas.
"Tagasivõtulepingu rakendusprotokoll kiirendab nende inimeste tagasivõtmist, kes ei vasta Eesti või Venemaa territooriumitele sisenemise, seal viibimise või elamise kohta kehtivatele tingimustele," selgitas siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort. Koort ütles, et lisaks Venemaale on Eesti sõlminud tagasivõtulepingu rakendusprotokollid ka Moldova, Makedoonia, Bosnia ja Hertsegoviina ning tänavu novembris ka Serbiaga.
Euroopa Ühenduse ja Venemaa vahel jõustus tagasivõtuleping koos viisalihtsustuslepinguga 1. juunil 2007. Tagasivõtuleping kohustab liikmesriike sõlmima Venemaaga kahepoolseid rakendusprotokolle.
* BHR'il tekib siin aga formaalne, kuid ülioluline küsimus - kuidas on nimetatud dokumentides nimetatud seda tinglikku joont, mille rikkumises süüdiolevaid isikuid saab karistada? Kas nimetatakse seda kontrolljooneks (mida ta on) või surati dokumentidesse sisse (siis juba reeturlikult ja pahatahtlikult) sisse mõiste PIIR? Teatavasti on venemaa ja Eesti vahel sõlmitud lepingute kohaselt meievaheliseks PIIRIKS Tartu rahulepinguga sätestatud piir, mida venemaa (rikkudes meievahelist lepingut) eirab, okupeerides seega märkimisväärset osa Eesti riigi territooriumist.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP