RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 23. november 2011

MATTI ILVES: KINDEL LIIKUMINE EUROOPA ÜHENDRIIKIDE POOLE

Kirjutasin, et Eesti astub nüüd suurte võlglaste klubisse ja ka sellest, et moodustatakse Euroopa Ühendriigid, kus pole iseseisvatel rahvusriikidel mingit kohta, need lood on SIIN ja SIIN.
Nüüd ongi Euroopa Komisjon tulnud välja "suurepärase" ühendava plaaniga - panna võlad ühte kappi. "The Financial Times" teatab "Postimehe" kaudu: "See oleks kõige efektiivsem lähenemine, kindlustades meile kõik stabiilsusvõlakirja hüved," seisab raportis. "Kindlustatud oleks kõikide liikmesriikide täielik ja piisav finantseerimine, sõltumata nende riigirahanduse olukorrast."
Puikleb veel vaid Saksamaa, kes on riigivõlgade ühte kappi panemise vastu, kuna leiab, et see vabastaks turgude surve alt euroala priiskajad ja võimaldaks neil Saksa tugeva krediidireitingu peal liugu lasta.
"Kõigele vaatamata usuvad kõrged euroametnikud, et Saksamaale saab augu pähe rääkida – kui skeemi kirjutatakse sisse ranged riiklike kulutuste reeglid."
Reeglid on ka nüüd olemas, aga keegi nendest kinni ei pea ja seetõttu tuleb Euroopa Komisjoni arvates järjest tsentraliseerida, tsentraliseerida... Kuni riikide suveräänsus on täielikult kadunud, sest euroametnike arvates oleks vaid siis stabiilsus ja sõnakuulelikus tagatud.
Kuhu see aga välja viib, seda teame väga hästi Nõukogude Liidu päevilt. Kas teavad seda ka meie riigijuhid, teavad, aga kas nad on sellest õppust võtnud? Vaevalt!
___________________
"Stabiilsusvõlakiri" on kõige absurdsem mõiste, mida ma kuulnud olen!
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP