RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 12. november 2011

Varssavis demonteeriti Nõukogude sõduritele pühendatud monument

Varssavis demonteeriti Poola fašistlikust okupatsioonist „vabastanud“ Nõukogude sõduritele pühendatud monument, mis jäi jalgu uue metrooliini ehitusele. Monument on plaanis põhjalikult renoveerida, vahendas Delfi.ee Polskie Radio uudist.
1945. aastal Varssavi idaossa Pragasse Plac Wileński väljakule püstitatud ausammast kutsutakse kohalike hulgas „neljaks magavaks sõduriks“ figuuride rinnale vajunud peade pärast. Memoriaali ametlik nimi on Poola-Nõukogude relvavendade ausammas. Tegemist on ühe esimese monumendiga, mis püstitati, kui punaarmee oli taas Poola oma kontrolli alla saanud. Ausammas on olnud pidevate vaidluste objekt ning antikommunistid peavad seda teise okupatsiooni sümboliks. Paljud on nõudnud monumendi lõplikku kõrvaldamist.
*** vt. ka neid artikleid:* Poola: 1000-aastast minevikku ühe näpuliigutusega olematuks muuta ei saa - ... nagu toetanud muudatusi riikide suhetes. Vene presidendi visiidi ajal taandus Poolast külm kõrgrõhuhari ja Varssavis oli tunda füüsiliselt soojenemist. 07.12. säutsus president Medvedev isiklikult Twitteris, ...* Venemaa - VAENLANE MITTE SÕBER - kuhu panna koma? - ... varjatult Balti riikidesse, seda hoolimata Varssavi vastuseisust kavale.   Täpsemalt avaldas Guardiani veebileht Wikileaksi abiga saatkonna salajase kirja 2009. aasta 16. detsembrist, mis kirjeldab ...
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP