RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 29. november 2011

Kas Eestivene Sotsiaaldemokraatlik Partei on sündimas?

Eile toimunud istungil arutas Vene Erakonna Eestis (VEE) juhatus hiljutist Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) üleskutset mitte-eestlastest kodanikele ja otsustas algatust toetada.

VEE esimees Stanislav Tšerepanov ütles ERR-i uudisteportaalile, et ei välista ka SDE-ga liitumist, kui mõlemad osapooled on sellest huvitatud. "Eelkõige oleme huvitatud liitlastest, et oma programmi ellu viia."

"Meil on igati hea meel nii kaaluka võimaliku liitlase ilmumise üle. Seepärast olemegi otsustanud sotsiaaldemokraatide ettepanekule reageerida ja neile koostööd pakkuda."

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ütles, et kuna ka sotside huvi on venekeelse valijaskonna seas oma toetust kasvatada, on igasugused koostöövõimalused Vene Erakonnaga Eestis väga teretulnud, kaasa arvatud erakonna liitumine sotsidega.

"Kindlasti on Vene Erakonnas Eestis selliseid poliitikuid, kes näeksid ennast Eesti poliitikas ka tulevikus ja kui nad otsivad võimalust oma soovi teostada näiteks läbi Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, siis me oleme vägagi valmis sellel teemal rääkima," ütles Mikser ERR-i uudisteportaalile.

Mikser ütles, et delegatsioonide tasemel erakonna liitumisest veel juttu ei ole olnud, kuid ta peab seda tulevikus kindlasti mõeldavaks.

Värske uudis SDE kodulehelt on aga üsna ühetimõistetav. See kõlab järgmiselt.

Sotsid on valmis Vene Erakonda Eestis vastu võtma

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser ütles, et kuna ka sotside huvi on venekeelse valijaskonna seas oma toetust kasvatada, on igasugused koostöövõimalused Vene Erakonnaga Eestis väga teretulnud, kaasa arvatud erakonna liitumine sotsidega, kirjutatakse seaal.

Seega pole vaidlust enam selles, kes keda kellega liidab (sotsialistid imavad venelaste erakonna endasse), vaid millal see toimub.

Kuivõrd teatavasti toetab võõrkeelsete enamus hetkel Keskerakonda (eestlaste toetus Keskerakonnale on ca 8%), siis on sotsidel suur võimalus suur osa neist enda paati lohistada. Kuigi, kes teab? keskerakonna moskvalembus ja sotsialistide brüsselilembus võivad siin väga olulist rolli mängida selle küsimuse otsustamisel nagu ka see, milliseks kujuneb uus (vana) putinlik venemaa. 

Viimasest asjaolust võib sõltuda, kas võõrkeelsete suurem hulk jääb toetama Keskerakonda või sotse.

* Vene erakonna koduleht
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP