RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 3. november 2011

MATTI ILVES: JULIAN ASSANGE ANTAKSE ÜLE ROOTSI AMETIVÕIMUDELE

Briti kohus otsustas anda Wikileaksi looja Julian Assange’i üle Rootsi ametivõimudele, kes tahavad mõista tema üle kohut vägistamissüüdistuste tõttu.
Vägistamissüüdistustega on tänapäeval enam kui kummaline lugu. Mehe peale võib esitada kaebuse aastaid hiljem ja süüdimõistev otsus tehakse kaudseid tõndeid kasutades. USA-st on teada juhtum, kus väidetavast vägistamisest oli möödunud üle kümne aasta, enne kui esitati kaebus. Sellised süüdistused tuleks võtta menetlusse ainult siis, kui on võimalik koguda veel otseseid tõendeid (füüsilised ja bioloogilised), sest antud kuriteos on karistused küllaltki karmid ja seda õigustatult.
Praegune kord võimaldab vägistamissüüdistust kasutada väljapressimiseks ja kättemaksuks, selliseid juhuseid ei ole sugugi haruldased. Alles hiljuti esitas üks endine prostituut süüdistuse endise IMF-i juhi Dominique Strauss-Kahn´i vastu, mis kukkus hiljem kolinal kokku, kuid sellest hoolimata oli eesmärk saavutatud. Strauss-Kahn´il ei olnud võimalik enam kandideerida.

Selline kättemaksusüüdistus näib olevat ka Julian Assange’i vastu algatatav kohtuprotsess.
"Nüüd on selgunud, et uurija, kes Assange üle kuulab , on "vägistatu" sõbranna. On teada, et nad on omavahel suhelnud interneti teel juba aastal 2009. Väidetav vägistatu on teinud kommentaare ka politseiuurija Facebooki kontole käesoleva aasta veebruaris. Mõlemad - nii politsei uurija kui ka "vägistatu" on mõlemad ka aktiivsed Sotsiaaldemokraatliku partei liikmed. Assange advokaadid väidavadki, et neiu esitas oma vägistamise valesüüdistuse Assange suhtes poliitilistel motiividel." Julian Assange police investigator a friend of sex assault accuser  (http://minut.ee/)

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP