RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 20. mai 2011

“Aitab meie riigi halvustamisest!”

Posted in Ja liberaalid tuleb hävitada., nsblogi@politician.com on 19. mai 2011 by TAAVI.R.
Selline oli ühe parteisõduri kirjutatud arvamusavalduse pealkiri Delfis. Seal ta kirjutas: “Üha rohkem ja rohkem näen ma artikleid, mis kritiseerivad Eesti riiki.
Majanduslanguse haripunktis olid enamik töötuid riigi peale vihased ja hakati jällegi otsima süüdlasi. Selle asemel, et minna kooli ja end harida, et varsti tööd leida, hoopis hakati süüdistama Andrus Ansipit.
Nii kaua, kuni Eesti on iseseisev riik, peaksime meie, eest rahvas, suu kinni hoidma.”
Kuna olen siin olnud süsteemikriitiline siis selgitaks mõned asjad ära.
Esmalt ärgem ajagem segi riiki ja liberaalvõimu. See, mis siin riigi majanduses valesti on, tuleneb liberaalide laissez faire rakendamisest. Kui sul on ikka miljoni elaniku kohta, kus pensionäre ligi 380 000, enam kui 100 000 töötut ja kümneid tuhadeid riigist lahkujaid, on viga süsteemis. Terve poliitika loob tugeva majanduse, nõrk nõrga. Meil suhtutakse täiesti ükskõikselt inimvarasse, mis on tuleneb liberaalide kõik vaba/ärme sekku ideest.
EV jätkuvad mured seotud ka sellega, et loetakse liiga palju võrdusmärke Ansipi ja Eesti vahele ja valitakse sama jõuk üha uuesti tagasi.
Kui ma kritiseerin, siis süsteemi, mitte riiki.
Teisalt pole autor ansiplike silmaklappide tõttu kursis olukorraga tööturul. On liiga palju näiteid, kuidas töötukassast töötud mingeid koolitusi ei saa, ei jaksa rahapuuduse tõttu koolis käija või, kuidas isegi koolituse lõpetanu kasu sellest ei saa. Võiks lugeda ka seda.
Lõptuseks on absudne arvamusloo autori viimane lause, kus soovitab vait olla. Imestan, et too parteisõdur ei kirjutanud veel, et kannata, ole vait, lase end paljaks röövida, riigi vara maha mängida ja välisärimeestele kasumit teenida. Ole vait ja kannata mentaliteet ongi põhiprobleem siin riigis.
Midagi siin ei kirjutata enda tõttu, vaid soovist pakkuda lugejale alternatiivne maailmanägemus.
Allikas: http://staap02.wordpress.com/

2 kommentaari:

Anonüümne 20. mai 2011, kell 22:28  

Lõpetake juba see loll töötute jutt.10 töötust on 1 huvitatud töötamisest.Kui võtad mõne tööle,siis mõne päeva pätast ta juba haliseb ,et küll on raske,ma ei jõua,palka tahaks juurede.Enda osakamised on nulli piirimail.Head töö tahtelist töölist on ikka päris raske leida.Normaalne inimene on ammu omale töö leidnud.Järgi on läänud virisejate ja vingukate hulk.

Matti Ilves 20. mai 2011, kell 22:49  

Siin olen NSBLOGI autoriga täiesti nõus, 100 000 töötut on Eesti sugusele väikeriigile liig mis liig. Soovite töötute arvu 200 000, aga kellest siis valite? Ilmselt ka Teie pooldate veelgi odavama tööjõu sissetoomist.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP