RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 4. mai 2011

MATTI ILVES: TERRORISMIST

Seoses väidetava esiterroristi Osama bin Ladeni tapmisega räägitakse jälle palju terrorismist. Islamiterrorism oleks justkui asi iseeneses, sest keegi ei vaevugi meile selgitama, millised on terrorismi tegelikud põhjused? Terroristid paistavad meile inimestena, kellele näib meeldivat ennast tappa, et pääseda paradiisi.
Islamiterrorismi peamine põhjus, seda on muidugi ebamugav välja ütelda, on Iisreali riigi loomine Palestiina aladele ÜRO otsuse põhjal. 1947 tühistas ÜRO Suurbritannia Palestiina-mandaadi ja 14.05.1948 kuulutatigi välja Iisraeli riik. Juudid väidavad, et neil on nendele aladele ajalooline õigus ja nad on isegi väljamõtelnud erilise õigusliigi - piibliõiguse. Tegelikult vanaaja juudiriik loodi heebrea rändhõimude poolt hõivatud Palestiinas, kuhu nad jäid paikselt elama ja kestis kogu ajalugu arvestades vaid lühikest aega 926 e.Kr. kuni 722 e.Kr., kui orjanduslik juudiriik alistati assüürlaste poolt, ning suur osa rahvastikust asustati ümber Mesopotaamiasse ja Meediasse. Niipalju siis juutide ajaloolisest õigusest Palestiina aladele.
Juutide poolt alustatud Araabia-I sõjas (1948...49) okupeeris Iisrael suure osa ÜRO poolt Palestiina Araabia riigile määratud maast ja Jeruusalemma lääneosa. Sionistliku terrori eest põgenes Iisraeli territooriumilt ja Araabia riigi aladelt 900 000 araablast, 1950 kuulutas Iisrael Jeruusalemma oma pealinnaks, mida rahvusvaheliselt ei tunnustata. Hilisemates sõdades sai Iisrael oma kontrolli alla kogu Palestiina ja jätkab siiani suure osa Palestiina Araabia riigi alade okupeerimist.
Selline ongi peamine islamiterrorismi põhjus, aga siia võib veel lisada Iisraeli suure liitlase USA tegevuse araabiamaailmas - lääneliku demokraatia pealesurumise piirkonna riikidele ja seda tehakse ka sõjalisi vahendeid kasutades. Usklikele araablastele paistab moraalitu läänedemokraatia lausa põrgu eeskojana ja polegi midagi imestada, et nad võitlevad selle vastu kasutades kõiki käepäraseid võitlusvahendeid, ka terrorismi.

3 kommentaari:

Anonüümne 15. oktoober 2011, kell 16:55  

Ma ei näe, mis võib olla Afganistani, Pakistani või Indoneesia islamiterroristidel pistmist Iisraeliga, mis asub kuskil teises maailmajaos. Islamiterrorismi peapõhjus on tegelikult vaesus ja harimatus. Enamus terroristidest on meeleheitel tegelased, kellel ei ole oma elu väljaspool oma terroriorganisatsiooni. Kui neil oleks piisavalt raha ja süüa, ei viitsiks nad pommivööga ringi joosta. Terroristlike organisatsioonide juhtidega on teine lugu, nende motivatsioon on enamasti raha ja võim, teinekord ka isiklik vaen. Neil on olemas eesmärk, mille saavutamiseks nad ajuloputavad reaterroriste, kes siis juhtkonna eest räpase töö ära teevad.

Anonüümne 15. oktoober 2011, kell 17:36  

Pigem usun rohkem seda esimest kommentaari.

Anonüümne 12. juuni 2012, kell 16:49  

Vana Testament, kus juutide ajalugu nende enda poolt kirja pandud, kirjeldab, kuidas juudid Egiptuse orjapõlvest Aabrahamile tõotatud maale jõudsid.
Tõotatud maal voolas piima ja mett, aga selleks, et see kätte saada, tapeti kõik selle maa elanikud kuni põlvepikkuse poisikeseni maha. Juudid on alati pidanud end Jumala poolt väljavalitud rahvaks (kõikidest teistest paremaks) ja peavad end teistest ülimaks tänapäevani. Mina juute ei usalda. Neil on kõrkus veres. Jeesus, kes oli pooljuut ja pooljumal, on nende jaoks siiani mässaja ja Jumalateotaja, kes hukati õigusega oma jumalavastase kihutustöö eest. Jeesus õpetas, et juut pole parem kui teised rahvad, ja kõik inimesed on Jumala ees võrdsed. Jeesus oli revolutsionäär, kes hakkas juutide seadustele ja religioossele lollusele vastu. Jeesus oli võitleja, mitte lambuke, nagu teda tahetakse näidata. Tema enda sõnad: «Ärge arvake, et ma olen tulnud tooma rahu maa peale; ma ei ole tulnud tooma rahu, vaid mõõka!»
See kirjakoht ei õhuta mitte sõda, vaid räägib sellest, et inimene ei tohi oma mõtlemises liiga mugavaks muutuda, sest see tähendaks vaimu mandumist. Sisekaemus ongi pidev võitlus, see on võitlus inimese sees.
Juudid pole kristlust siiani omaks võtnud, nende usk lubab teisi rahvaid alistada küll. Pole ime, et sellele naabermaade elanikud meeleheitlikult vastu hakkavad.
Ärge nüüd tuletage meelde kristlaste vallutusi, tapmisi ja põletamisi! Neid ei kiidaks Jeesus iial heaks, need on inimeste kuriteod, mille eest neil teises ilmas ka aru anda tuleb. Vaatamata palvetamisele ja "usule" langeb neid põrgusse kui loogu. See luterlaste väide, et õndsaks saab usu läbi, ajab kassi ka naerma. Kui ikka sigadusi teed, ei päästa sind ükski usk, rooma kuitahes palju ringe põlvili ümber kiriku. Preester võib patu kustutada, aga preester on inimene, mitte Jumal. Jumal näeb igaühe südamesse ja hindab inimest mitte pugemise intensiivsuse, vaid tegude järgi.
Tapmine on õigustatud ainult enesekaitseks. Seega, oma kodumaa kaitse on enesekaitse ja tapmine ei ole sel juhul patt. Agressioon on rünnak ja tapmine on sel juhul patt. Nii lihtne see ongi!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP