RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 18. mai 2011

UUDISEID LÄTIST

 Lätis , mis elas oma hilisajaloos läbi Eestiga sarnase russifitseerimise ning kus seetõttu elab märkimisväärne hulk "mittelätikeelträäkivaid" isikuid, on oma savisaarlik persoon. Vähemalt värsketest uudistest nähtub, et osadele Läti seimi presiidiumis istuvatele poliitikutele on teada tõsine põhjus, miks riigikontrolör Inguna Sudraba ei tohiks saada Läti presidendiks. Nimelt süüdistatakse teda koostöös Venemaa föderaalse julgeolekuteenistusega FSB. Läti TV3 saate „Nekā Personīga“ andmetel on Läti eriteenistused saanud signaale Sudraba pikaaegsetest ja püsivatest kontaktidest kõrgetasemeliste isikutega Venemaal. See on tekitanud NATO-s pahameelt ja usaldamatust. Selle tulemusena ei saaks Sudraba presidendiks saades ligipääsu riigisaladustele, mis on aga presidendina töötamiseks vältimatu, teatab Läti Delfi.
Sudraba teatas mõne päeva eest, et kui talle tehtaks ettepanek riigipeaks saada, mõtleks ta selle üle tõsiselt järele. Läti parlamendiliikmed vastavad Sudrabat puudutavatele küsimustele põiklevalt ja väidavad, et neil pole tema kohta usaldusväärset informatsiooni.
Teed Riia lossi tõkestavad Sudrabale tema pikaajalised kontaktid Venemaa arvepalati juhi Sergei Stepašini ja viimase meeskonnaga. Stepašin töötas kunagi Venemaa eriteenistustes ja juhtis FSB-d, mida peetakse KGB järglaseks.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP