RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 18. mai 2011

Aldo Roomere: Tervis tuleb pärast surma

Tubli ettevõtja Jüri Mõis, kes kunagi soovitas kogu maaelu ära lõpetada ning kõigil linna kolida, seletab nüüd lollile eestlasele „Äripäeva“ vahendusel, et palgad saavad kerkida alles siis, kui kaupade hinnad on kruvitud just sellisele kõrgusele, mis ahneid ärihaisid täielikult rahuldaksid. Ta vihjab veel muinasjutulisele võimalusele, et pangad lähevad lahkemaks, ettevõtjatel õnnestub hindu üles putitades rohkem teenida ja siis kaotatakse tööpuudus ning palgad hakkavadki imeväel kerkima. Tappev loogika tõepoolest!
Hinnad muudkui mäkke, ah, mis kuradi mäkke, ikka kohe kosmosesse, ja vaesed tööorjad söövad veelgi vähem ja viletsamalt, meelelahutust ega kultuuri pole neile vajagi, hakkavad veel, nurjatud, paremat elu tahtma ja lausa nõudmagi! Käputäis kohalikke jõukureid võib endale muidugi kõike lubada, isegi umbmõtlemist (mõttelaad, mis ajab majanduse ummikusse). Aga selles kirkas valguses, mida tõotab meile tulevikus kinkida Eesti Energia poolt kosmosesse kupatatav hinnatõus, kaob kogu elu tavatarbija jaoks peagi kättesaamatusse pilvedetagusesse maailma, kuhu piiluda on voli vaid nendel, kelle rahatornid pilvini kõrguvad. Kui just terroristid tornidele järjekordset pauku ei pane.
Aga keegi peab ka tööd tegema. Pankuritest, jõukuritest ning poliitikutest koosnev „eliit“ oskab küll suurepäraselt püramiidskeemitada, rahva raha endale tasku kantida ning pööraselt laristada, kuid kuidas oleks reaalse töö tegemisega? Maruline hinnatõus, mis ligimõistuslike (J. Ligi ja J. Mõisa mõistuse kokteil, särtsuks sisse ka tilk Ansipit) tegelinskite sõnul on möödapääsmatu ning üldse mite meist endist sõltuv, hävitab ju kõigepealt eliidi enda tööorjad. Kes teile, rahulolematult sulgi saputavatele sitavarestele, siis tööd orjama hakkab? Või oskab?
Hävitades järjekindlalt oma rahva tervist pideva rõhumise, stressi ja ogaralt lisanduvate maksudega, saete te, seltsimehed, ju sedasama oksa, millel praegu nii mugavalt lösutate! Ühel hetkel käib raks ja siis on kukkumine kõva, kui mite letaalne. Ja parem olekski, sest teie retsept on ju, et tervis tuleb alles pärast surma!
Allikas: http://www.koguja.info/index.php

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP