RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 11. mai 2011

MATTI ILVES: EUROOPA LIIT ON KRIISIS

Kuulsin Vikerraadiost, et Kreeka ootab juba teise abapaketi saamist majanduse turgutamiseks. Esimese paketi raha on kadunud kui mutiauku ja Kreeka on ka ainuke riik, kelle majandus on veel languses. Sellest teise abipaketi moodustamisest võtab osa ka "rikas" Eesti. Aga abi järjekorras on juba järgmised riigid, eelkõige Portugal ja seejärel võimalik, et Hispaania, Belgia, Itaalia... Selline on siis võimsa ja innovatiivse Euroopa Liidu majandus. Nüüd on EL-ul ainult üks võimalus, suurandada veelgi bürokraatia (bürokraatial ongi omadus järjest kontrolli suurendada) kontrolli liidu riikide üle, see aga tähendab, et impeeriumis valitseb ka juhtimiskriis.
Esialgu püütakse sellest üle saada veelgi suurema salastatusega (sic!), rahandapoliitilisi otsuseid hakatalse tegema kinniste uste taga. Ega siin pole ka midagi imestada, sest EL-ul on juba salastamisega pikad traditsioonid.
Jüri Lina kirjutab: "30. oktoobril 1994 avaldas "Dagens Nyheter" Jesus Alcala kirjutise salatsemisest Euroopa liidu võimukoridorides. Materjalid, mida ta tutvustas, tuletavad meelde George Orwelli kirjeldatud olukorda romaanis "1984". Euroopa liidu juhtametnikud tahavad, et ükski ametlik dokument tähtsate otsustega ei lekiks ajakirjandusse. Seepärast vasustatakse iga materjali koopia salakoodiga, et oleks võimalik tuvastada, kes andis dokumendi ajakirjandusele. Ametnikud peavad vastavas eriankeedis teatama ka nende isikute rahvused ja tegevusalad, kellega nad suhtlevad. Lisaks on nad kohustatud ilmutama mismoodi nad suhtlevad. Seesugust jõledat kontrollisüsteemi ei olnud isegi Nõukogude Liidus."
Nii kui näeme, on Euroopa Liit sügavas kriisis: rahanduskriis, juhtimiskriis ja lisaks veel liigne salastatus, mis omakorda vaid süvendab neid kriise.
Euroopa Liidul oleks juhtimisstruktuur vaja muuta bürokraatia poolt valitsetava impeeriumi, või siis liitriigi vääriliseks, sest praegu on see suhteliselt arusaamatu struktuur oma kolme presidendiga.
1.Euroopa Nõukogu president (nimetatakse ka Euroopa Ülemkogu) - Herman Van Rompuy
2.Euroopa Komisjoni president - José Manuel Barroso
3.Euroopa Parlamendi president - Jerzy Buzek
Euroopa Nõukogu president - lihtsalt Euroopa preresident ja provintside valitsusjuhid nõuandvaks, või siis hääleõiguslikuks koguks presidendi juures; Euroopa Komisjoni president - lihtsalt peaminister ja volinikud ministriteks; Euroopa Parlamendi president - lihtsalt parlamendi spiikriks.
Meie, rahvuslased, oleksime õnnelikud kui see koloss laguneks ja järele jääks äärmisel juhul vaid Euroopa Majandusühendus, nii kui see oli kunagi varem (loodi 1957).

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP