RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 25. mai 2011

UUDISEID UKRAINAST

Ukraina parlament (Ülemraada) moskvameelne koalitsioon võttis vastu õigusakti, mille alusel iga-aastane kohustuslik minutine leinaseisak Saksa-vene sõjas (venemaal nimetatakse seda Suureks Isamaasõjaks) langenud sõjameeste mälestuseks, edastas Interfaks-Ukraina. Leinaseisakusse peavad rahvasaadikud ennast seadma igal aastal 22. juunil peetaval istungjärgul. See korraldus puudutab ka kõiki teisi Ukraina omavalitsusi, asutusi ning ettevõtteid, omandivormist sõltumata, kus täpselt kell 10:00 on töötajad-ametnikud-teenistujad kohustatud katkestama töö ning tõusma leinaseisakusse. Samal ajal on liikurvahendid - nii ühiskondlikud kui eramasinad, kohustatud sama aja vältel laskma signaali, vahendab Lenta.ru.
Ka hoonetele peavad olema heisatud sellel päeval riigilipud mustade lintidega, sealhulgas ka väljaspool Ukrainat asuvatele hoonetele, millised kuuluvad Ukraina riigile (näiteks saatkonnad, esindused). Sellel päeval peavad seaduse kohaselt Ukraina tele-raadiojaamad piirama meelelahutuslikke programme ning iga jaam peab vähemalt 10 tunni jagu eetrisse paiskama hukkunute mälestust peegeldavaid või mälestamist kajastavaid saateid.
Üheselt on selge, et vähemalt Lääne-Ukraina elanikke selline seadus ei rõõmusta nagu ka varasemalt vastu võetud seadus (21.04.11), millega kohustati riigiasutustele 9. mail heiskama punased sirbi-vasara lipud, tähistamaks stalinlikku võidupäeva. Teatavasti kutsus nn "punalipukohustus" Ukraina lääneosas esile rahvuslaste vastureaktsiooni, mis lõppes skandaalsete korratuste ning kaklustega nn "antifašistide" ja rahvuslaste vahel, (8., 9., 10. mail) mida kasutasid usinasti ära ka anarhistid ja äärmusvasakpoolsed ja kus ebaõiglasteks kannatajateks sattusid ka paljud süütud inimesed.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP