RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 8. mai 2011

MATTI ILVES: PORTUGALI KULLAST, EESTI KULLAST JA RAHAST

Praegu, rahanduskriisi tingimustes on kulla hind tõusnud aastakümne kõrgemale tasemele ja jätkab uute hinnarekordite püstitamist. Tavid ostab 1 kilogrammi kulda 32571.00 € -ga ja müüb 34533.00.
Portugali keskpanga, keda kõik euroriigid tõttavad nüüd päästma -ka Eesti- kullavarud on 383 tonni, selle väärtus on umbes 14 miljardit eurot. Paratamatult kerkib küsimus, et milleks teised riigid peavad tegelikult kullahunniku otsas istuvaid portugallasi päästma? Võrdluseks Soome riigi kullavarud on võrreldes Portugaliga väikesed, kõigest 149 tonni. Kriiside ja inflatiooni tingimustes kulla ja hõbeda väärtus ainult tõuseb ja seda kordades. Võib ütelda, et pikaajaliselt on mõistlik raha paigutada kulda ja teistesse väärismetallidesse.
Mis on aga saanud Eesti Panga kullast? Eestile tagastas seal hoiul olnud kulla USA, Inglismaa ja Rootsi. Eesti Pangal oli 1992. aasta alguses tagasisaadud kulda 11,4 tonni, kuid sellest 11,1 tonni müüdi 1992.-1993. aasta jooksul. Eesti Pangal peaks seega olema järgi ainult närused 0,3 tonni kulda! Kes oli aga selle müügitehingu taga? Muidugi eelkõige vabamüürlane, Eesti Panga tollane president ja nüüdne eurovolinik Siim Kallas. Saadud raha eest olevat ostetud väärpabereid, nende tootlikus võis tollel ajahetkel olla küll suur. Kuid paratamatult kerkib jälle küsimus, et mis on neist väärtpaberitest nüüd majanduskriisi (loodetavasti möödunud) ja kestva rahanduskriisi tingimustes saanud ja kas müügitehingust saadud raha on veel alles? Arvan, et sellele küsimusele pole nüüd aga  võimalik enam vastust saada. Kuidas oleks aga Eesti huvidest lähtudes tulnud käituda?
Eesti kroon oleks tulnud säilitada, siduda see lahti eurost ja viia raha kullastandardi alusele. Sest tänapäevane paberraha, mis ei ole enam kulla alusel ja pole millegiga tagatud, jõuab varem või hiljem väärtuseni, mis on vaid rahapaberil!
Kokkuvõtteks ütlen, et selline massoon Siim Kallase käitumine riigi niigi nappide kullavarudega ei olnud riigimehelik ja pidas silmas võõraid, maailmavalitsejate huve.

2 kommentaari:

Helga 10. mai 2011, kell 17:49  

Kui seda kulda on nii vähe järel,mida me siis silume . Rahvas oli ju € vastu nüüd siis silmad peos .Kirjatükist selgub et kõige sellega sai hakkama Siim Kallas .

Vanasõna :suured tõllas ,väiksed võllas .

Matti Ilves 10. mai 2011, kell 18:14  

Helga, tänan asjaliku kommentaari eest!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP