RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 17. juuli 2013

Briti mõttekoda pakub EL-ist lahkumise plaani eest 100 000 eurot

eu uk flags imagelarge 300x200 Briti mõttekoda pakub EL ist lahkumise plaani eest 100 000 eurot
Briti Majandusinstituut (IEA) kuulutas teisipäeval välja konkursi parima Euroopa Liidust väljaastumise plaani leidmiseks. Konkursi võitjat ootab auhind naelsterlingite asemel eurodes – 100 000, vahendab BNS.

Paremale kalduv IAE teatas, et soovib leida võimalikult head plaani juhuks, kui Briti valijad otsustavad referendumil euroliidust lahkuda.
Briti peaminister David Cameron on lubanud alustada läbirääkimisi Londoni ja EL-i suhete uute tingimuste üle ning panna kuulumine euroliitu 2017. aastal rahvahääletusele, kui tema konservatiivid peaksid võitma 2015. aasta parlamendivalimised.
Konkursi žüriis on teiste seas Briti endine rahandusminister Nigel Lawson ning ajaloolane ja telesaatejuht David Starkey.
“Kuna meile on lubatud 2017. aastal rahvahääletust, siis on oluline, et sellele ajaloolisele otsusele eelneks hästi informeeritud debatt,” ütles Lawson niinimetatud “Brexiti preemiat” välja kuulutades.
IEA programmijuhi Philip Boothi sõnul on konkursi eesmärk leida “tõsine ja usaldusväärne plaan” juhuks, kui Suurbritannia peaks otsustama referendumil EL-ist lahkuda. Esimene preemia on 100 000, teine 10 000 ja kolmas 5000 eurot. Lisaks on eripreemia parima plaani eest, mille esitaja on alla 30-aastane.

Allikas: BNS
Loe lisaks: The Guardian
Foto: jameselles.com

Toimetas Mariann Joonas

Allikas: http://www.telegram.ee/maailm/briti-mottekoda-pakub-el-ist-lahkumise-plaani-eest-100-000-eurot#.UeZAtFtLH7M

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP