RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 31. juuli 2013

Ungari peaminister on EL-i kriitika oma kasuks pööranud

Euroopa Liidu poolt tugevalt kritiseeritud Ungari peaminister Viktor Orban on kasutanud olukorda Euroopas oma kasuks, võites sellega sisepoliitiliselt, leiab Reutersi analüüs.

Ungari huvide kaitsja mainega Orban on arvamusküsitluste järgi vaieldamatult populaarseim; 50% küsitletuist ei oma seejuures arvamust.

Konservatiivsete ungarlaste jaoks on ta Ungari uhkuse ja kunagise hiilguse kaitsja. Rahvusvahelisi institutsioone näevad paljud seejuures negatiivses valguses.

Ühe Ungari pensionäri sõnul on Euroopa Liidu ja teiste organisatsioonide eesmärk maailma „taaskoloniseerimine“.

Kriitikud kutsuvad aga Orbani valitsemisviisi autoritaarseks. Parlamendis konstitutsioonilist enamust hoidev Fideszi partei töötas välja uue vastuolulise Ungari põhiseaduse, mis jõustus eelmisel aastal.

Põhiseadus on kriitikute sõnul välja töötatud liialt vähese opositsioonipoolse panuseta, peegeldab valitseva partei ideoloogiat ning on liialt keskendunud kristliku maailmavaate rõhutamisele.

Hiljuti europarlamendis vastu võetud resolutsioon kritiseeris Ungarit. Mais oli aga Orbanil diplomaatiline konflikt Saksa liidukantsleri Angela Merkeliga, kui Orban viitas Saksamaast rääkides Ungari okupeerimisele Natsi-Saksamaa poolt.

Postimees

Allikas: http://bhr.balanss.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=6149:ungari-peaminister-on-el-i-kriitika-oma-kasuks-poeoeranud&catid=54:foederalism-sotsialism-buerokraatia
__________________
Ungari pensionäril on õigus, lugege lisaks SIIT.
M.I. 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP