RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 14. juuli 2013

Vene jurist üritas kohtu abil takistada Sinimägede kogunemist

Venemaa kaasmaalaste koordinatsiooninõukogu arutas plaani kohtu kaudu peatada iga-aastased Eesti Relvagrenaderide SS-diviisi veteranide kokkutulemised Ida-Virumaal Sinimägedel.

Venemaa kaasmaalaste koordinatsiooninõukogu on organisatsioon, mida kaitsepolitsei nimetab Venemaa mõjutustegevuse üheks vahendiks Eestis.

Sinimägede lahingus osalenud meeste kokkutulek on peaaegu igal aastal kaasa toonud kriitikat Venemaalt, nagu oleks tegemist natsismi rehabiliteerimisega Eestis.

Koordinatsiooninõukogu plaanis algselt eraldada 9000 eurot Russakovi projektile, mille eesmärgiks on kohtu abil keelata veteranide kogunemine Sinimägedes.

Venemaa kaasmaalaste koordinatsiooninõukogu esimees Sergei Jurgens kinnitas Delfile, et informatsioon 9000 euro Mstislav Russakovile ei vasta tõele. Nõukogu ei pooldanud seda projekti, seega see ei läinud läbi ning 9000 eurot ei eraldatud.

Ida prefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul on selle aasta üritus juba Vaivara vallas registreeritud. Avaldust koosoleku loa mitteandmiseks pole keegi politseile esitatud.

Russakovile eraldati koordinatsiooninõukogu istungil ka 42 000 eurot andmebaasi koostamiseks etnilise diskrimineerimise kohta Eestis. Varem on Russakov kaitsnud kohtus rahvusvähemusse kuulujaid, kes on süüdistanud tööandjaid rahvuslikus diskrimineerimises.

Lisaks anti tuntud vene aktivist Maksim Revale 18 000 eurot selle eest, et ta saaks maksta teda pronksiööde kohtuasjas kaitsnud advokaat Leonid Olovjanišnikovile. Reva ja kolme teise pronksiööde korraldamises kohtu all olnud mehe kohtueelse menetluse kaitsjatasude kompenseerimiseks määrati juba õigeksmõistvas kohtuotsuses 517 eurot.

Vahur Koorits
DELFI.ee
Allikas: SIIN
______________
Erna retk jääti juba Venemaa survel ära (lugege SIIT) ja küll varsti on Sinimägedes kohal ka politsei koertega, et takistada mälestusüritust ja seda ilma vene juristide igasuguse surveta. Arglikud hädapätakad on meie valitsuses.
M.I. 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP