RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 11. juuli 2013

EUGEN VEGES: Saksamaalt toitu ostmas?

Asjadest tuleb rääkida nii nagu nad on. 
Võimuliit hämab Eesti teistest kõrgema toiduainete maksustamisega (Eestis 20%, EL keskmine 10%). Nende arvates pole maksustamisel hinnakujundusele mõju. Väidetakse, et lihtsus (ühtlaselt kõrge maksustamine) maksude kogumisel kaalub üles ülejäänud argumendid, pealegi ei pidavat kõrgem maksustamine toiduainete hindu kergitama. 
Viimane väide on eriti naljakas. Kui sellesse ka usutakse, siis peab ajuolluses tõsine tõbi olema.
Kui mujal rakendatakse toiduainetele madalamaid maksumäärasid, siis on sellel põhjused. Seda ei tehta maksukogumise keerukamaks muutmiseks, vaid kodanike elujärje parandamiseks. Vastuvoolu ujumisega ei jõua kiiremini edasi. Taustsüsteemiga mängimine on totrus. 
Kui eesmärgiks on kodanikelt suurema summa kasseerimine, siis on lähenemine põhjendatud. Kui soovitakse aga ka elanike huvide eest seista, siis tuleb maksumäärasid langetada. Vastupidine tegutsemine on vastutustundetu ja riiklike huvide eiramine.
Räägitakse, et osad Eestimaalased ostavad toiduaineid Saksamaalt. Pole ka ime – käibemaks toiduainetele on seal 7 protsenti, Eestis 20 protsenti.

1 kommentaari:

Anonüümne 13. juuli 2013, kell 19:40  

Lisaks käibemaksule on nende käes ka siseriiklik hinnakujundus.Kaupmehi ei tasu süüdistada ,neile kirjutatakse hinnad ette.Kaasa käib automaatselt propakandamasin ehk siis ülesostetud meedia.Eestis ei ole probleemiks pidevalt kahanev tööjõud vaid tohutu suur avalik sektor ja sellega kaasnevad kulud.Lisaks veel ülikõrged maksud mis on nagu kindlustusfirmale esmane sissemakse mida kunagi tagasi ei saa.Sellises lootusetuse jadas on eestlane valinud riigist lahkumise mis tundub nagu tühisena kuid aastate pärast tekitab riigis kordades valusama probleemi kui praegu.On vaid kaks varianti ,et võimule end petnud seltskond on nii loll ,et ei saa aru mida nad teevad või on tegu sihilikult riigi põhja laskmisega.Need miljonid mis on rahva tagant varastatud, peaksid neile kõigile tagama ilusa vanaduspõlve mõnel lõunamaa saarel aga tundub ,et see ei ole nende huvi või käsk mida täidetakse.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP