RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 1. juuli 2013

Mammograafia ka pettus? See näitab vähki seal, kus seda pole!

Meditsiinis töötavad inimesed räägivad, et eesti naiste suhtumine mammograafiasse ehk rinnanäärmete röntgenuuringusse on leige. On see tõesti fakt või lihtsalt üks kuulujutt, ei oska öelda. Aga kui see on tõepoolest nii, siis on see pigem hea uudis, kui halb, sest värske informatsiooni kohaselt tuleks mammograafia koheselt ära lõpetada ja prügimäele saata.
Väidetavalt näitab see paljudel juhtudel vähki seal, kus seda pole. Teisest küljest on suur võimalus, et mammograaf ise tekitab rinnavähi, sest see tugev röntgenkiirgus ei mõju rinnanäärmetele üldse sugugi hästi ja kui seda teha korduvalt…
Ajakirjas The Lancet avaldatud uurimistulemused on jahmatavad. Nimelt öeldakse seal otse välja, et mammograafiast on kasu ainult ühel naisel neljast. Kui mammograaf aitab väidetavalt päästa ühe naise elu, siis ülejäänud kolme elu muudab ta põrguks: korduvad lõikused, keemiaravi ehk kemoteraapia ja ka kiiritusravi, mis naise enneaegselt hauda ajab.
Lisaks mainitakse artiklis, et barbaarne on ka see, et naistele jäetakse ütlemata, et mammograaf interpreteerib ka terveid rakke vähkkasvajatena ehk annab vale postiivse tulemuse.
Inglismaa põhjal toodud näide: Mammograafia aitas küll ühes aastas päästa 1307 naise elu ehk temast oli kasu, kuid halba tegi ta 3971 täiesti tervele naisele, kes alustasid selle kuluka ja mürgise ravikuuriga, sest nad uskusid oma arsti, kes ütles, et mammograafia näitas midagi.
Sarnasele järeldusele jõudsid ka norralsed 2013. aasta alguses. 25% rinnavähkidest, mida mammograaf avastas, olid tühised ja poleks naisele tema eluajal mingisuguseid terviseprobleeme põhjustanud. Samas kui mammograaf ei suutnud tuvastada 10% tõsiselt ohtlikke kasvajaid, mis tähendab seda, et mammograafia ei ole üldsegi usaldusväärne. Ta näitab suvaliselt, on väga ohtlik ja tema kasutamine tuleks koheselt peatada.
„Kui oled otsustanud mammograafiasse minna, siis pead sa arvestama sellega, et sind diagnoositakse üle. Mammograafia näitab inimest peaaegu alati haigena ja siis tuleb teda hakata ju ravima,“ ütles Dr. Metter Kalager, Norra Telemark haigla rinnakirurg.
Ta lisas: „Asi on selles, et me oleme liialdanud mammograafia positiivsete külgeda, ja ignoreerinud tema negatiivseid külgi. Ma arvan, et naistele tuleks anda rohkem tasakaalustatud sõnum: Mammograafia tõepoolest aitab mõndasid, kuid ülejäänutele ta ei sobi.“
Rinnavähi korral ja ka ennetamiseks sobib hästi tsink ja seleen. Mõlemad on võrdlemisi odavad ja müügil apteekides.

Allikas: http://blog.kaitseomatervist.ee/






0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP