RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 11. juuli 2013

Prantsusmaa magistraadid peavad "homoabielu" vastu meelt avaldanud noormehe vangistamist ebaseaduslikuks

Kahekümne kolme aastane üliõpilane, kes toetas Manif pour tous-liikumist, vangistati 19. juunil ja mõisteti kaheks kuuks reaalsesse vangistusse politsei vastu "mässamise" eest. Paarkümmend magistraati peavad vahistamise juriidilist alust olematuks.

"Olles sügavalt nördinud tahame me rõhutada, et see otsus ja kontekst, milles see vastu võeti, tõstatavad vähemalt kolm puhtjuriidilist kahtlust," teatavad magistraadid oma seisukohavõtus, vahendab Le Figaro. Nad tuletavad meelde, et Prantsusmaal on õigus meelt avaldada igaühel, kes on sellest teatanud ja selleks ei ole luba vaja.

avaline osalemine meeleavaldusel, millest pole teatatud või mis on keelatud, pole karistatav. Ainult meeleavalduse organiseerijate osas võib hüpoteetiliselt seadust rakendada (artikkel 431-9, Code pénal)
Eelistades meelevaldselt määratleda organisaatoriks kedagi enda suva järgi, püüab poliitiline võim allakirjutanute kohaselt otsida uut juriidilist kvalifikatsiooni nimetatud (traditsioonilise perekonna eest võitlevale) liikumisele.

Magistraadid seletavad lisaks, et seadusevastase vahistamise puhul ei saa olla sellest tulenevad aktid rohkem seadusevastased: „Vastavalt kohtupraktikale on nii, et kui vahistamine on ebaseaduslik, siis tegevused, mis sellest johtuvad (ja mida ei oleks tehtud ilma vahistamiseta), ei saa olla süüdimõistmise aluseks“.

Nad rõhutavad, et meeleavalduse käigus ei toimunud ühtegi vägivallaakti ega politseile vastuhakkamist, mis muudab politsei tegevuse põhjendamatuks. „Seega ei saa me rääkida mässamisest, sest politsei tegutses seadusevastaselt, sama kehtib vahialuse keeldumise osas anda DNA proove, sest seda saab nõuda ainult nendelt, kes on vahistatud seaduse järgselt“, ütlevad magistraadid oma avalduses.
Üle Prantsusmaa on hakanud aset leidma spontaansed meeleavaldused, kus inimesed seisavad väärikalt kohtumajade ja ministeeriumite ees protesteerimaks sotsialistliku valitsuse seadusliku omavoli ja ideoloogilise diktatuuri vastu

Samal ajal, kui valmistutakse Nicolas Bernard-Buss'i, noore üliõpilase ja Manif pour tous'i toetaja apellatsioonikaebuse läbivaatamiseks, on paarkümmend magistraati teinud avalduse avalikustamaks ja manifesteerimaks, et noormehe vahistamiseks puudus juriidiline alus.

"Juhtumit puudutav politsei ja kohtu poolne tegevus ei vapusta ainult avalikkust vaid ka kogu kohtuvõimu ning advokatuuri," seletab Jean-Paul Garraud, magistraat ja endine UMP parlamendisaadik.

Paarkümmend magistraati (st kohtunikku, prokuröri ja advokaati) on vihastena pöördunud avaliku elu tegelase poole, et levitada oma avaldust, mis on alla kirjutatud uue ametiühingu, Magistraatide Ametiassotsiatsiooni poolt, mida juhib Jean-Paul Garraud.

"Asjalood on väga huvitavad, sest tegemist on spontaanse liikumisega, mis ei ole seotud ühegi ametiühinguga," kommenteerib J.-P. Garraud. „Ma olen nende kõneisik, sest nad peavad oma tegevuse osas teatud reservatsiooni hoidma», lisab ta.

"Nicolas Bernard-Buss'i vanigmõistmine ja enne seda trahvide mõistmine meeleavaldajatele ainult selle pärast, et kantakse (Manif pour tous) logodega kampsuneid, šokeerib meid ja me peame sellele reageerima," seletab üks magistraatidest.

"Aastal 2006 (kui toimusid suured vägivaldsed meeleavaldused Pariisi eeslinnades) ei mõistetud kedagi süüdi. Ja Geenimanipuleeritud Organismide vastu võitlejate puhul, kes keeldusid DNA proove andmast, rakendati maksimaalselt trahvi! See vahetegemine vapustab meid, see on seaduste poliitiline tõlgendamine, see on skandaalne ja suur tobedus! Kuidas suutsid kohtunikud läbi viia nõnda selgelt seadusevastaseid protseduure!?"

Samuti kritiseeritakse seisukohavõtus nende linnapeade süüdimõistmist, kes keelduvad homoabielude sõlmimisest.
Allikas: Le Figaro

Vt samal teemal:
Allikas: http://www.decivitate.ee/?news_id=1782

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP