RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 24. juuli 2013

Kuidas USA maailma allutab, ehk kes saab majanduskasvust tulu

foto: Raamat
Majandusmõrvarid on hästitasustatud professionaalid, kes petavad terves maailmas riikidelt välja miljardeid dollareid, mis Maailmapanga ja muude «abi»organisatsioonide kaudu USAsse, täpsemalt korporatsioonide ja üksikisikute kätte suunatakse. Töövahendid: võltsitud finantsaruanded, altkäemaks, väljapressimine, seks, mõrvad.
Eelmine lõik on majandusmõrvari definitsioon ning annab aimu säärase mõrvari kirjutatud raamatu sisust. Et kuidas maailmavalitseja USA maailma valitseb ehk kõiki võtteid kasutades nii suured kui väikesed riigid enda külge seob ja enda kasuks tööle paneb. Näiteid pole vaja kaugelt otsida – eks Eestigi on valmis andma parima, kui pehmelt väljenduda, et ookeanitaguste meele järgi olla.
Ühed riigid mässitakse võlgadesse, sundides sellega ostma kaupu ja teavet – ühesõnaga ostma – USAst, teistes hoitakse elatustase võimalikult madalal, et odav tööjõud säilik, kolmandatest ammutatakse naftat looduse hävitamise hinnaga, neljandad tormavad maailmavalitseja hüvanguks niisama lahingusse – Afganistaani näiteks. Või kas tormavad niisama? Sõdurid küll, aga mida on saanud need, kes neile käsu annavad?
Raamatus on kirjeldatud USA aktsioone riikide allutamisel Ladina-Ameerikas ja Lähis-Idas ja mujalgi ning eesmärk on kõikjal üks – rikastuda teiste arvel. Kõigi vahenditega. Kasvõi terrorismi rahastades ja siis sellega võideldes.
Ent teose üks huvitavamaid mõtteid on kokku võetud sissejuhatuses: igast vandenõust ohtlikum on mõtteviis, mis muutunud puhtaks kullaks, kuid mis hävitab tegelikult maailma – majanduskasv ja üha suurenev tarbimine on inimkonnale kasulik. Aga tegelikult? Mida saab see vaene Vietnami tööline, kes pennide eest lääneriikidele kaupa toodab, sellest kasu, et maailma majandus kasvab ja maailm tarbib? Kuhu jõuab majanduskasvust saadud tulu? Kuhugi kindlasti, aga kas kõikjale? Eks igaüks piilugu oma rahakotti, sealt vaatab vastu vastus.

Toimetas Jaan Martinson, spordiajakirjanik 
 

2 kommentaari:

Anonüümne 25. juuli 2013, kell 11:32  

USA ei ole maailmavalitseja ega saa selleks kunagi.Maailmavalitsejad asuvad meile tunduvalt lähemal kui nende koloonia ookeani taga.

Anonüümne 25. juuli 2013, kell 22:02  

USA pole juba 2020 enam suurim majandus ja USD osakaal väheneb suuresti.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP