RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 11. märts 2012

Ajupesu Skandinaavia moodi

Kui Eestis prooviti multikultit ja massiimmigratsiooni õigustada igasugu rikastamiskampaaniatega, siis Norras on vasakpropaganda saavutanud hoopiski suuremaid mõõtmeid. Igasugune ametliku doktriini vastasus, mis käsitleb nn “vähemusi” on rangelt reglementeeritud. Sellest üleastumine võrdub automaatselt rassisti tiitliga ja seda isegi neile, kes asja oma neutraalsest, kuid huvitatud vaatevinklist uurivad ja “valesid” märkusi teevad. Meie elame tsensuuri mõttes Norraga võrreldes hetkel veel ikka täies õndsuses, kuid ka Eestis kõlavad üha rohkem kvoodihüüded, kutsed kodakondsuse lõdvendamisele jms.
Mõningat aimu Norra olukorrast saab järgnevas dokumentaalis: http://vimeo.com/19922972
Kui küsib salasõna, siis see on “hjernevask”.
Filmiautor on sotsioloogiat õppinud Norra koomik Harald Eia, kes asus huvist multikultide üht tabuteemat uurima. Tema puhul on tegu pigem tüüpilise nn sallivuslasega, kes elanud enamus elust “õige” maailmavaate eksperimendi keskel ning olnud selle elu- ja ajalookäsitlusest mõjutatud aga suutnud siiski asja mõningalise kriitilisusega uurima asuda. Samas ei saa ka tema jätta kõrvale rassistide poolset kiusamise jutustust , sest mida mõtleks ametlikud kanalid?
Ka ei räägita seal filmis sellest, et eri etniliste gruppide vahel esinevad tüüpilised ja selged erinevused ka kehaehituses ning viga tehakse selleski, et rääkides näiteks euroopastest ei arvestata, et näiteks põhjaeurooplased ja lõunaeurooplased erinevad üksteisest samuti. Aga näiteks intelligentsusuuringutes arvestatakse lõunaeurooplaseid ja põhjaeurooplaseid lihtsalt kui valgeid, mis aga keskmiseid näitajaid geneetikas ja intelligentsusuuringutes mõneti moondatuna ja mõnes punktis madalamatena näitab. Samas võetakse antud filmis näiteks juutide puhul arvesse kindlat juutide etnilist rühma mitte üldiselt kõiki juutideks peetavaid isikuid.
USA puhul loetakse valgeteks tihti ka latiinosid, kes aga indiaani ja Lõuna-Euroopa juurtega.
Film püstitab küsimuseks: kas rass on olemas?
Allikas: http://staap02.wordpress.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP