RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 22. märts 2012

VABAMÕTLEJA: 16 huvitavat fakti Iraanist

Kas teadsite, et…
1) Iraanis elab üllatavalt palju juute. Kõige suurem juutide populatsioon Lähis-Idas asub Iisraelis. Teisel kohal on Iraan.
2) Juudid on Iraani konstitutsiooni poolt kaitstud ja omavad kindlaid saadikukohti Iraani parlamendis.
3) CIA tunnistab, et USA kaasabiga kukutati 1953. aastal demokraatlikult valitud igati „läänelik“ Iraani peaminister, kuna ta riigistas Iraani naftavarud, mis enne olid BP ja teiste Lääne naftafirmade mõjusfääris. Samuti tunnistab CIA, et selle protsessi käigus palgati iraanlasi mängima kommuniste ja korraldati terrorirünnakuid Iraanis, et ässitada rahvast peaministri vastu.
4) Kui USA ei oleks kukutanud 1953. aastal Iraani valitsust, ei oleks fundamentalistidest mullad saanud riigiaparaati juhtima. Kõigele lisaks oli USA-l suur roll äärmuslike islamistide tegevuse laienemisel Lähis-Idas (modžaheedide rahastamine ja koolitamine. Näiteid on veelgi).
5) USA rahastas ja relvastas Iraaki, kui agressor oli rünnanud Iraani (Iraagi-Iraani sõda), kus läksid käiku ka keemiarelvad. Järgneb videoklipp aastatest 1980. Endine USA kaitseminister Donald Rumsfeld kohtumas Saddam Husseiniga mitu kuud peale seda, kui Iraak väidetavalt kasutas keemiarelva.

6) USA on väitnud juba viimased 30. aastat, et Iraan on kohe-kohe saavutamas tuumavõimekuse.
7) USA rahastas Iraani tuumaprogrammi.
8) USA on planeerinud juba viimased 20 aastat poliitilise režiimi vahetust naftarikkas Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas.
9) Otsus ähvardada Iraani pommirünnakuga tehti juba enne 9. septembrit 2001.
10) Nii Ameerika Ühendriigid kui ka Iisrael toetavad USA loodud terroriorganisatsiooni, mille eesmärgiks on kukutada Iraani valitsus.
11) Nii Ameerika Ühendriikide kui Iisraeli kõrged sõjaväe ja luureagentuuri ametnikud väidavad, et Iraan ei ole otsustanud luua tuumapommi.
12) Nii Ameerika Ühendriikide kui Iisraeli kõrged sõjaväe ja luureagentuuri ametnikud väidavad, et isegi kui Iraan on loonud tuumapommi, siis ei kujutaks see väga suurt ohtu, sest nii USA-l kui ka Iisraelil enestel on kümneid kordi rohkem tuumapomme.
13) USA sõjaväe ja luureagentuuride ülemad arvavad, et Iraani rünnak tooks enesega kaasa kõigest Iraani tõelise tuumaprogrammi arengu, õigustaks Iraani karmikäelist poliitikat ja vähendaks võimalust demokraatia arenguks Iraanis.
14) Need samad inimesed, kes õhutasid sõda Iraagiga ja ütlesid, et see oleks „käkitegu“, õhutavad nüüd sõda Iraaniga.
15) Tunnustatud majandusteadlane Nouriel Roubini väidab, et Iraani rünnak tooks enesega kaasa uue globaalse majanduskriisi. IMF väidab, et kui Iraan „keerab nafta kraanid kinni“, võib toornafta hind tõusta 30%. Sõda Iraaniga annaks USA majandusele surmalöögi.
16) Nii Hiina kui Venemaa on hoiatanud, et rünnak Iraanile võib kaasa tuua kolmanda maailmasõja.
Allikas:

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP