RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 26. märts 2012

Põltsamaal sündis Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Saada sõbrale
Põltsamaa
24.03.2012
Pressiteade

Laupäeval kogunes Põltsamaal Eestimaa Rahvaliidu kongress, millel kiideti heaks Eesti Rahvusliku Liikumisega ühiselt ette valmistatud erakonna ümberkujundamine. Kongress kiitis partei nimena heaks Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna, ühtlasi võeti vastu uus, püsiväärtusi rõhutav, rahvuslikku majandust edendav ning rahvuskultuuri kaitsev programm.
Erakonna esimeheks valiti seni Rahvaliitu juhtinud Margo Miljand, aseesimeheks Rahvusliku Liikumise senine juht Aivar Koitla. Kongress võttis vastu järgmise poliitilise avalduse:

Meie hinnangul on Eesti riik sisuliselt ummikus. Eesti rahva kestmajäämine, heaolu ja omariiklus on küsimärgi all. Vaja on leida pääsetee, kuidas säilitada meie riik ja rahvas, peatada üldine vaesumine, massiline väljaränne ja kõlbeline laostumine.

Selle eest vastutavad parlamendierakonnad, kes iseseisva riigi heaperemeheliku valitsemise asemel on tegelenud oma võlgade silumisega, poliitiliste liitlaste jaoks soodsate ametikohtade loomisega, manduva ja kõlbeliselt hukutava euroliidu väärtuste propageerimisega. Puudub sisuline valik koalitsiooni ja opositsiooni vahel, võimu iseloomustab aineline ja moraalne pankrot, suuna puudus.

Puudub erakond, kes esindaks eesti rahvast, meie rahvuslikke huve ja traditsioonilisi püsiväärtusi. Klassikalises poliitikas mõistetav rahvuslik-konservatiivne tiib on tühi. Riigikogus ja valitsuses on esindatud parem- ja vasakliberaalsed, samuti sotsialistlikud ideed, mille kohaselt kodanik on vaid statistiline ühik või maksumaksja, parimal juhul teenuse tarbija. Ühiskond pole mitte kiivas paremale või vasakule, vaid ultraliberalismi.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond annab valijale, kes on tüdinud sundvalikust Ansipi ja Savisaare, ida ja lääne, vasaku ja parema vahel, väljapääsu sellest võltsvalikust. Rahvuskonservatiividena näeme Eestit tervikuna, mõistame vajadust ühiskonna tasakaalustatud ja stabiilse arengu järgi, välistamata seejuures vajalikke uuendusi või eitades vajadust olla avatud maalimale. Eriti mõistame aga, et rahvast koos tema kultuuriga kannab edasi terve ja tugev perekond ning jõukuse ja heaolu aluseks on kodumaine majandus.

Mõistame, et selle kõige saavutamine nõuab ränka tööd ja pühendumust, imelahenduste pakkujaid ei saa võtta tõsiselt. Kutsume kõiki eestimeelseid inimesi meiega liituma ja selles töös kaasa lööma.

Eesti taasiseseisvumist peeti hullumeelsuseks ja võimatuks ettevõtmiseks... Ka täna püüavad mõned jõud meid veenda kaasa minema ja leppima paratamatute protsessidega üleilmastumisest tingitud väikerahvaste ja riikide kadumisega. Meie sellega ei lepi!
Allikas: http://www.syndikaat.ee/index.php
_____________________
Erakonna koduleht: http://ekre.ee/

2 kommentaari:

Anonüümne 27. märts 2012, kell 00:06  

Kahju et kõik rahvuslikud jõud ei taha koonduda ühte rusikasse. EIP,VKÜ,EKRE VP-PK ja kes veel. Killusatatus ei taga RK.sse pääsemist ja teostada kavatsused. Oleg

Matti Ilves 27. märts 2012, kell 00:20  

Oleg, kahjuks nii see on. Aga nüüd on ainukordne võimalus edasi minna suurerakonnaga.
Eks nad vaatavad ja ootavad, siis ehk mõned ka ühinevad.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP