RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 5. märts 2012

PRESSITEADE

O5.märts 2012

 Rahvaliikumine Vabade Kodanike Ühendus (MTÜ) tervitab Andrus Ansipi valitsuse justiitsministri Kristen Michaeli algatust langetada valimisiga Eestis 16 eluaasta peale. Tegemist on õige algatusega. Teatavasti on ajaloos kõik diktaatorid panustanud noortele väljakujunemata isiksustele. Näiteks: Stalin, Hitler, Mao Zedong, Pol Poth jt.

Me mõistame täielikult, et kuigi ei valitsus ega ka ühiskond ei pea 16- aastast piisavalt küpseks, et ta saaks tarbida alkoholi- või tubakatooteid, siiski keerulisemate ja rohkem vastutust nõudvate poliitiliste otsustuste tegemiseks võib ta  piisavalt küpseks osutuda. Samuti arvesse võttes meie üldhariduskoolide väga kõrget ühiskondlikku ja poliitilist haridustaset, on tegemist õige ettepanekuga.

Arvestades ka ühiskonnas kerkinud pingeid: õpetajate jt streigid, mis ähvardavad üle kasvada üldstreigiks, pidevat valitsuse kritiseerimist, siis on õige ja vajalik juhtida ühiskonna tähelepanu pseudoprobleemidele.

 VKÜ nimel
Ingvar Tžišikov
juhatuse liige

 Veiko Rämmel
Pressiesindaja
___________________
Lisan veel, et tüdrukutel kestab puberteet, mil lapsest saab täiskasvanu maksimaalselt kuni 16. eluaastani, poistel aga kuini 19. eluaastani. On täiesti vastutustundetu anda ühiskondlike küsimuste otsustamine alles äsja täiskasvanuks saanud noorte tüdrukute ja veel puberieedieas viibivate poiste kätte.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP