RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 19. märts 2012

MATTI ILVES: AEG ON EESTI SÕDURID AFGANISTANIST KOJU KUTSUDA

Nüüd kus NATO ja USA sõdurid on oma maine Afganistanis täielikult hävitandanud 16. rahuliku elaniku tahtliku tapmisega, ning hiljutise Koraanide põletamisega (need pole ainsad sellised "juhtumid"), on tõesti saabunud aeg kutsuda Eesti sõdurid sealt koju.
Meie sõdurite viibimist Afganistanis võis varem veel kuidagi õigustada võitlusega Talibani poolt kehtestatud režiimi vastu ja afgaanide vabastamisega sellest, kuid nüüd, kus see eesmärk on ammu saavutatud ja meie sõdurid sisuliselt muutunud maad okupeerivaks jõuks, oleks tõesti vajalik teha sellele lõpp. Ma isiklikult ei poolda üldse riikide siseasjusse sekkumist, oleks vaid üks erand - genotsiid, selline nagu Punakhmeeride valitsus teostas Gambodžas, või siis Ruanda 1994.a. genotsiid ja otsuse saaks vastu võtta ainult ÜRO Peaassamblee, mitte Julgeolekunõukogu.

Pealegi on Afganistani valitud president Hamid Karzai palunud nüüd NATO vägedel riigist lahkuda juba käesoleval aastal ja väitnud, et saavad riigikaitsega ise hakkama. USA aga president Obama näol ei nõustu sellega ja soovib jätkata maa okupeerimist veel 2014. aasta lõpuni.
Valitsusel ja parlamendil on nüüd tõesti aeg meie väeüksus Afganistanist ära tuua. Arad poliitikud aga tahavad pugeda ameeriklaste ees ja lahkuda tõenäoliselt viimaste hulgas, hoolimata sõdurite eludest ning vigastustest.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP